Заместник изпълнителният директор на БФС Павел Колев внесе яснота относно приликите и разликите на ситуацията в ЦСКА и шотландския гранд Глазгоу Рейнджърс.
 
„С приликите и разликите между настоящото състояние на ЦСКА и това на шотландския Рейнджърс се спекулира много. Колкото има общи неща, толкова са и съществените разлики. Разликите обаче, дали умишлено или не, не са пояснени в медиите у нас. По този начин се създава информационен вакуум”, заяви заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев на пресконференцията днес.
 
„Двата клуба ЦСКА и Реяйнджърс нямат сетива за промените в лицензирането, финансовия феърплей и се държат като Титаник. Местят столове по палубата, вместо да запушат пробойните. Рейнджърс е с 135 милиона паунда задължение. Има изкупуване от фирма на членството на Рейнджърс и изкупуване на историята от същата фирма. Изкупуването е и активите, и с пасивите. Процесът трае изключително дълго. Преговорите с шотландската футболна федерация отнемат месеци. Подписани са 10 споразумения между фирмата и федерацията. Фирмата Севко предоставя ясни документи за своята собственост, структура и бизнесплан, бюджет и други неща. Фирмата се задължава да изплати абсолютно всички задължения към футболното семейство. Това нещо тук не се случва. Нищо такова не ни е предоставено за разглеждане. Фирмата Севко се съгласява с 12-месечно трансферно ембарго и всички глоби се поемат от тях. Тя се съгласява да уреди всички футболни задължения – клубове и асоциации“, добави Колев.
 
"Кажете ми какво е общото между Рейнджърс и ЦСКА? За да запази историята си, Рейнджърс трябва да изплати и дълговете си. Рейнджърс изплаща заплати през една вратичка, като това не са заплати, а заеми и така спестяват пари. Този балон се спуква и данъчните служби завеждат дело срещу Рейнджърс за около 40 милиона паунда. Рейнджърс спечели първото дело, но има обжалване. Но това няма общо между задълженията на ЦСКА към НАП и тези. Заплати се плащат като заеми под формата на тръст, за да не се плащат данъци и осигуровки“, уточни Колев.
ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА