Изпълнителният директор на Черноморец Пламен Киряков продължава да води война с ЦСКА. Шефът в бургаския клуб е възмутен от вероятността "акулите" да бъдат санкционирани покрай заформилия се скандален случай с Абел Анисе. Киряков даде за пример допингскандала в ЦСКА, от който "червените" най-вероятно ще се измъкнат с минимални наказания. Очакванията са уличените в употреба на непозволени вещества Костадин Стоянов, Тодор Янчев и Румен Трифонов да бъдат санкционирани за по 3 месеца.

Както е известно, звездата от Мадагаскар Абел Анисе успя да разтрогне договора си с Черноморец и подписа с "армейците". ЦСКА дори го представи като свое ново попълнение, което още повече ядоса всички на "Лазур". Има вероятност от актива на бургаския клуб да бъдат отнети точки заради нередности в контракт на Анисе.

"Футболистите им се друсат! На тях да отнемат точки, а не на нас. Защо да вземат от актива на Черноморец?", коментира учудено Пламен Киряков.

"Въпросът е дали БФС има смелостта да изхвърли ЦСКА при аматьорите. Санкцията за Анисе трябва да е спиране на правата, защото има договор с два клуба едновременно. Ако някой плати 350 000 евро, ние нямаме право да спрем сделката, защото толкова е освобождаващата му клауза", добави Киряков.

Запознати твърдят, че договорът на Абел Анисе с Черноморец е бил с изпитателен срок, което е позволило на играча да го прекрати едностранно, като изплати на клуба оставащите си по контракта заплати. От "Лазур" обаче са категорични, че са изрядни и нападателят е скъсал договора си неправомерно.