Ръководството на Черноморец (Бургас) публикува на официалната страница на клуба пълната документация относно казуса с Абел Анисе. Както е известно, мадагарскарският футболист предизвика спор между двата клуба. "Червените" обявиха Анисе за свой играч, а от "Лазур" твърдят, че той няма основание да разтрогне договора си и с тях и да подписва с "армейците".

Ръководството на бургаския клуб е изпратило жалба до Спортно-техническата комисия към БФС, която се събира утре на заседание, за да решава случая.

Изпълнителният директор на Черноморец Пламен Киряков в понеделник показа по колко е получавал на месец Анисе. Мадагаскарецът е прибрал чиста сума за септември 7559,16 лв, а за октомври тя е била 10 757 лева. Разликата от малко повече от 3000 лева идва от по-доброто представяне на играча през октомври в сравнение със септември. Анисе обаче решава да се откаже от парите на Черноморец и ги връща по сметките на клуба. Така той разтрогва едностранно договора си и решава да заиграе в ЦСКА.

"Акулите" апелират БФС да накаже "армейците" като отстрани клуба от "А" група и го пречисли към аматьорските клубове във "В". Ръководството на Черноморец иска още спиране правата на Анисе и мениджърката му Мадам Ба.

Поради факта, че Черноморец е изряден към футболиста, от "Лазур" поискаха следните наказания:

1. На основание чл. 42 ал. 1 от ПСТФ, на професионалния състезател Анисе Адрианантенаина да бъде наложена спортна санкция - спиране на състезателни права до 30.06.2014 год. (доколкото изнесената информация е, че това е срока на договора му с ПФК ЦСКА АД)

2. На ПФК ЦСКА АД, който е сключил договор с футболиста да бъде наложена спортна санкция, на основание чл. 45 ал. 3 от ПСТФ, забрана за картотекиране на нови футболисти за един трансферен период.

Вижте пълната документация - ТУК