Спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков даде интервю пред dsport след елиминирането на Олимпиакос в третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

„Пожелавам на много колеги, които се занимават с футбол в България, да са на такъв мач с техните отбори и да изживеят подобни моменти. Поклон към футболистите, треньорите, целия щаб, целия клуб. Собствениците и ръководството на клуба го заслужават, защото те по никакъв начин в най-тежките години не преставаха да ни предоставят най-добри условия за тренировка и всичко необходимо, за да върнем блясъка на Лудогорец“, заяви Караманджуков.

„При предишните две участия в Шампионска лига почвахме от втория кръг. Сега с един кръг повече. По-малко са местата за Шампионска лига. Сега има само 6 плейофа, а преди бяха 10. Изключително трудно е класирането там. Виждате какви отбори участват. Без да обиждам и подценявам предишните опоненти, Олимпиакос е много пред тях. Шапки долу пред колектива на Лудогорец“, допълни спортният директор на „орлите“.

„Доста по-бързо дойде този успех, защото отборът е на два месеца и половина. През миналата година съм казвал, че имаме отстъпление откъм игра. Бяхме в групите на Лига Европа и сме шампиони. Нямаме отстъпление в резултатите, но загубихме играта, която радваше феновете“, сподели още Караманджуков.

„Дамбраускас е един изключително амбициозен човек. Отдаден е на каузата. Отдавна търсим треньор, който да е от 8 до 8 на базата. Няма как да си равен с големите и да работиш по два часа на ден. В спорта без шанс и късмет не може, но много труд трябва се хвърли. Още зимата бяхме подписали договори с някои играчи, които дойдоха сега лятото. В някои медии се пишеше, че искаме да ги обиграем през пролетта, но сега чак се разбрахме за Клод Гонсалвеш и други. Явно са били важни за клубовете, откъдето ги взехме, щом държаха да останат до края на сезона. Лека-полека започваме да връщаме това, заради което феновете ни харесват“.

„Ние плейоф на Шампионска лига не сме играли от пет години. Сега стигнахме до него по много убедителен начин. Още в Гърция заслужавахме победата, вчера също. Толкова категорична победа срещу толкова класен съперник, просто съм радостен. Спечелихме мача не само на терена, но и сред привържениците. Благодаря и на феновете. Не помня кога за последно беше такава атмосферата в Разград. Показахме европейско поведение и как се подкрепя отбор без факли и пиротехника, които застрашават останалите фенове. Градът ликуваше“, обяви Георги Караманджуков

Той коментира и новината за това, че Арда иска да напусне шампионата ако мачът на тима срещу Лудогорец бъде отменен, каквото е било желанието на „орлите“.

„Доколкото си спомням Арда си отложиха мач за първенство, за да играят контрола. Това е прецедент. Аз мисля, че има промяна в наредбата. И на Локомотив (Пловдив) се отложи мача. Сигурно всеки ден български отбор играе плейоф за Шампионска лига. Не искам да коментирам Арда. Искам да пожелая успех и на останалите отбори в еврорунирите. Имаме нужда от нови емоции в Европа. Дано гледаме и други наши представители в груповата фаза на евротурнирите“, завърши спортният директор на Лудогорец.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Efbet Лига - сезон 2021/2022