Шефът на скаутския отдел на Лудогорец Димитър Божкилов коментира жребия за Купата на България. Той отреди на 1/4-финалите "орлите" да спорят с ЦСКА 1948, който победиха в миналогодишния финал. 

Божкилов говори и за успеха в Лигата на конференциите. Българският шампион се класира за елиминационната фаза след победа снощи с 1:0 срещу Нордселанд.

"ЦСКА 1948 е един от най-тежките съперници. Явно така ни е орисано. Трябва да играем доста мачове с ЦСКА 1948 февруари. Очертава се доста тежък февруари не само заради този мач, но и заради отложените двубои заради Лигата на конференциите", каза Божкилов.

"Ние сме доказали, че за Лудогорец няма невъзможни неща. Групата ни беше доста тежка. Още в началото знаехме, че ще е така. Нордселанд миналата година се представиха отлично в местното първенство. Бориха се до последно за титлата. В последния момент я изпуснаха. Виждате какво прави Копенхаген в Шампионската лига. Бяхме наясно какво ще се случи. За Фенербахче няма какво да коментираме - първи са в Турция. И един традиционен отбор от Словакия - Спартак (Търнава). Успяхме да излезем от много тежка ситуация с обединението на всички в отбора. Това е успех не само за Лудогорец, но и за българския футбол - финансово и репутационно“, добави той.

"Почивката идва в най-точния момент, защото се натрупаха доста мачове, 14-15 повече от опонентите. Колкото и голям набор от футболисти да имаш, се изразходват чисто ментално в един момент. Благодарим също на нашите колеги от ЦСКА 1948 за разбирането. Относно селекцията със сигурност ще има движение. Винаги има. Ще стане ясно в идните седмици и месеци", добави Божкилов. 

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024