Шефът на Съдийската комисия към БФС Костадин Стоичков направи анализ на представянето на съдията Никола Попов и неговите асистенти по време на дербито между ЦСКА и Левски (1:0) в петък. Думите му в никакъв случай няма да се харесат на „сините“, които имаха претенции към работата на реферите.

Самият Стоичков е бил делегат на мача и е имал преки впечатления от работата на съдийската бригада. Както е известно, „сините“ твърдяха, че нарушението за дузпата, която Николай Михайлов спаси през първото полувреме, е било извън наказателното поле. От Левски имаха претенции, че Амос Юга е трябвало да бъде изгонен през първото полувреме за душене.

"Съдиите се справиха безупречно с този мач. Имаше важни решения, които трябваше да вземат и всичко важно го решиха конкретно. Моята крайна оценка е едно много добро съдийство за Левски – ЦСКА. Не само на главния съдия, но и асистентите. Работата в екип беше на високо ниво. Браво и поздравления! Дано всички дербита минават по този начин“, заяви Стоичков.

„Със сигурност на някого му се е искало нарушението да е отвън, но ясно и точно се вижда, че контактът е точно на линията, коляното на нападателя е на линията. Както знаете, линията на наказателното поле е част от пеналта", добави шефът на съдиите.

От Съдийската комисия разкриха, че от началото на сезона 24 асистенти и главни съдии от efbet Лига и Втора лига са получили наказания, но техните имена не бяха оповестени.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството