Председателят на Съдийската комисия към Българския футболен съюз Костадин Гергинов влезе в обяснителен режим, след като избра Валентин Железов за рефер на дербито между ЦСКА и Локомотив (Пловдив), което е в събота от 17:30 часа.

Припомняме, че спортният директор на "черно-белите" Георги Иванов-Гонзо изрази съмнение относно назначението на Железов.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Публикуваме обяснението на Гергинов:

"Във връзка с възникнало запитване и недоумение от страна на медиите, защо на срещата ПФК „ЦСКА-София“ – ПФК „Локомотив 1926“ Пловдив е назначен за главен съдия Валентин Железов, а не международен съдия, внасям следното пояснение:

  1. Георги Кабаков е от град Пловдив и по тази причина отпада като вариант.
  2. Волен Чинков ръководи мачове на двата отбора ( ПФК „Локомотив 1926“– ПФК „Лудогорец 1945“ и ПФК „ЦСКА-София“ – ПФК „Черно море“), което по правилник го изключва от наряд.
  3. Ивайло Стоянов все още е със спрени права.
  4. Никола Попов ръководи мач на ПФК „ЦСКА-София“ (срещу ПФК „Славия 1913“) преди два кръга.
  5. Драгомир Драганов ръководи ПФК „Лудогорец 1945“ – ПФК „ЦСКА-София“, което автоматично го изважда от възможните наряди.
  6. Георги Давидов е назначен да ръководи друга важна среща в кръга – ПФК „Берое“ – ПФК „Лудогорец 1945“.

При така стеклите се обстоятелства, назначителната комисия се спря на един от най-опитните не международни съдии – Валентин Железов.

За първи и последен път влизам в обяснителен режим по отношение на съдийските назначения.

С подобни публикации единствено се цели да се създаде напрежение и да се въздейства върху съдиите преди футболните срещи.

Костадин Гергинов

Председател на СК при БФС"

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството