ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Лудогорец победи трудно с 2:1 Спартак (Варна) и e полуфиналист за Купата на България. Възпитаниците на Ивайло Петев изоставаха в резултата, след като в 25-aта минута молдовският национал Александър Белоусов даде преднина на "соколите".

В 38-ата Кайо Видал направи 1:1, разписвайки се още при дебюта си за "орлите". Обратът за Лудогорец дойде в 76-ата минута. Появилият се като резерва aнголец Мануел Шоу вкара страхотен гол от дистанция за крайното 2:1, изпращайки топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на Иван Дичевски.

3x500 лв. Бонус за мачовете от efbet Лига!

Припомняме, че шампионите започнаха от 1/16-финалите на турнира, където победиха с 2:0 като гост Розова долина в Казанлък, а в следващата фаза се справиха с Левски - успех с 2:1 в Разград. 

Спартак, който е воден от бившия треньор на Лудогорец Димитър Димитров-Херо, пък отстрани Струмска слава с 2:0 в Радомир и след това Чавдар (Етрополе) - 1:0 след продължения.

Първата интересна ситуация в срещата на "Хювеферма Арена" беше в 14-ата минута, когато Родни Антуи подаде на Лерой Микелс, той oтправи опасен удар, спасен от Симон Слуга. Малко след това стражът на гостите Иван Дичевски също трябваше да се намесва, отразявайки изстрел на Игор Тиаго. В 19-ата минута Бърнард Текпетей можеше да открие резултата, но не успя. 

В 25-ата минута закъсалите в първенството "соколи" шокираха шампионите. Родни Антуи напредна по лявото крило и пусна към нахлуващия в наказателното поле на домакините Александър Белоусов, който бе изпуснат от Франко Русо, Нонато пък докосна топката, но я подаде право на молдовския национал, който реализира с удар по земя - 0:1. 

Домакините пропуснаха веднага да изравнят. Неделев имаше добра възможност, но изпрати топката покрай лявата греда в аут.

В 38-ата минута напористите действия на играчите на Ивайло Петев дадоха резултат. Дебютиралият днес за Лудогорец Кайо Видал получи пас от Якуб Пьотровски с гръб към вратата, завъртя се и се разписа за 1:1.

В началото на второто полувреме Кайо Видал пропусна да вкара за втори път. Бразилецът се възползва от грешка на Ромеш Ивей и остана сам срещу Дичевски в 51-ата минута. Последва лека поправка от страна на футболиста от Панама и спасяване на стража на гостите.

Малко по-късно Тодор Неделев получи контузия и се наложи да бъде заменен принудително, като на мястото му влезе Спас Делев.

В 64-ата минута 21-годишният вратар на Спартак блесна с ново спасяване, този път след удар на Текпетей. 

В 76-ата минута резервата Мануел Шоу се превърна в герой за шампионите. Той се появи като резерва малко по-рано, след което успя да вкара за крайното 2:1. Дени Групер центрира, Роберто Хименес изби, но право на крака на Шоу пред наказателното поле, откъдето той вкара страхотен гол, реализирайки в горния ляв ъгъл на Дичевски.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

ЛУДОГОРЕЦ - СПАРТАК (Варна) 2:1
0:1 Александър Белоусов (25), 1:1 Кайо Видал (38), 2:1 Мануел Шоу (76)


По-важното от мача по минути:
1 - Начало на двубоя. 
10 - Удар на Якуб Пьотровски бе блокиран от играч на Спартак. 
14  Шанс за "соколите". Родни Антуи подаде на Лерой Микелс, който oтправи опасен удар, Симон Слуга успя да спаси.
15  Вратарят на Спартак Иван Дичевски се намеси решително след удар шут на Игор Тиаго.
25  ГОЛ! Спартак (Варна) успя да открие резултата с попадение на Александър Белоусов. Родни Антуи напредна по лявото крило и пусна към нахлуващия в наказателното поле на домакините молдовски национал, който бе изпуснат от Франко Русо, Нонато докосна топката, но я подаде право на Белоусов, който реализира с удар по земя. 
28 - Toдор Неделев пробва да изравни, но стреля неточно.
38  ГОЛ! Лудогорец изравни с гол на Кайо Видал - 1:1. Якуб Пьотровски отне топката от Ивей Ромееш вдясно от наказателното поле на гостите и центрира, а пред Дичевски Кайо Видал овладя с гръб към вратата, обърна се и се разписа в долния десен ъгъл.
* За новото бразилско попълнение на Лудогорец това е гол още в дебюта му с екипа на "орлите".
45+2 - Край на първото полувреме.
------------------------
46 - Начало на второто полувреме.
55  Тодор Неделев получи контузия и не може да продължи участие в мача.
58  Спас Делев влиза на мястото на Неделев. Пьотроски пък отстъпва място на Мануел Шоу.
75   Много активният за гостите Лерой Микелс е сменен от Денис Баланюк.
75  Кайо Видал е сменен от Матиас Тисера.
76  ГОЛ! Мануел Шоу със страхотно попадение - 2:1 за Лудогорец! Дени Групер центрира, Роберто Хименес изби, но право на крака на Шоу пред наказателното поле, откъдето той стреля от воле и реализира в горния десен ъгъл на Дичевски.
79  Димитър Димитров-Херо пуска Жоао Марио, Родни Антуи излиза.
90 - Добавеното време е 3 минути.
90+3 - Край на мача. Лудогорец елиминира Спартак след победа с 2:1. 


ЛУДОГОРЕЦ: 12.Симон Слуга, 20.Нонато (85  8.Клод Гонсалвеш), 16.Аслак Фон Витри, 32.Игор Пластун (к) , 22.Франко Русо , 6.Якуб Пьотровски  (58  23.Мануел Шоу ), 14. Дени Групер, 37.Бърнард Текпетей (85  7.Раи Насименто), 77.Кайо Видал  (75  10.Матиас Тисера), 88.Тодор Неделев  (58  90.Спас Делев), 9.Игор Тиаго
Резерви: 67.Дамян Христов, 2.Пипа, 5.Георги Терзиев, 7.Раи Насименто, 8.Клод Гонсалвеш, 10.Матиас Тисера, 23.Мануел Шоу, 30.Педро Нареси, 90.Спас Делeв
Треньор: Ивайло Петев

Спартак Варна
СПАРТАК (Варна): 21.Иван Дичевски (к) , 14.Ивей Ромееш , 6.Луан да Силва, 3.Бен Карамоко, 22.Роберто Хименес, 66.Александър Цветков, 8.Ивайло Климентов (83  20.Нейтън Олдър), 47.Родни Антуи (79  23.Жоао Марио), 12.Евандро , 7.Лерой Микелс (75  27.Денис Баланюк), 17.Александър Белоусов 
Резерви: 31.Кристиано Фигейредо, 20.Нейтън Олдър, 23.Жоао Марио, 25.Пламен Димов, 27.Денис Баланюк, 45.Даниел Начев
Треньор: Димитър Димитров

Разград, стадион "Хювефарма Арена"
Съдия: Владимир Вълков

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия,  - преглеждане на ситуация с ВАР

 

 


* Снимки: Антон Узунов/Startphoto.bg

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК