Част от феновете на шведския АИК вече са в България. Източник на БЛИЦ от летище София съобщи, че точно 9 скандинавски младежи са пристигнали в България с редовния полет от Стокхолм.
 
Самолетът кацна на Терминал 1 на столичната аерогара в 14,40 часа. Малко преди това на родна земя с чартърен полет се приземиха и футболистите на АИК.
 
Трийсетина минути, след като представителите на шведския футболен клуб потеглиха към хотела, от изхода на летището започнаха да излизат пътниците от редовния полет от Стокхолм.
 
“Сред тях имаше 9 момчета. Личеше си, че са запалянковци, макар че те привидно не носеха никакви атрибути – фланелки, шапки или шалчета. Но когато единият от тях започна да бърка в сака си, оттам се показа черно-жълта фланелка. Момчетата говореха на шведски и се държаха изключително културно. Озъртаха се плахо и не вдигаха шум. Някои имаха доста татуировки на ръцете си. След това си поръчаха две таксита, напъхаха се там и потеглиха нанякъде в София”, заяви източникът на БЛИЦ.
 
Очаква се тази вечер и утре поне още 30-40 фенове на АИК да пристигнат в България. БЛИЦ вече писа, че от най-крайната фракция “Черната армия” смело обявиха, че въпреки всичко тръгват за реванша. Според изявление на техния шеф броят на запалянковците ще бъде 100. Последните информации обаче гласят, че ултрасите няма да са повече от 50.