Локомотив (София) и Левски се срещат в първия кръг на новия сезон в efbet Лига. Двубоят в "Надежда" е от 21:15 часа днес, а главен съдия ще бъде Радослав Гидженов.

Феновете на "сините" тръпнат в очакване да видят новия Левски на Станислав Генчев. Отборът не загуби нито една от петте си контролни срещи по време на лятната подготовка, но спечели само две - срещу Спартак (Плевен) и Септември (София).

Левски и този сезон стартира с големи очаквания. "Сините" имат да се реваншират на феновете си, които разочароваха с четвъртото място и пропуснатото участие в европейските клубни турнири.

Още в началото на лятото на "Герена" предприеха треньорска смяна - Станислав Генчев седна на горещия стол на Николай Костов. 43-годишният специалист, родом от Дряново, промeни и схемата на игра на 3-5-2 и логично в отбора пристигнаха нови футболисти, които да повишат класата. "Сините" обаче се разделиха и с някои от основните си играчи от миналия сезон - Хосе Кордоба и Рикардиньо. 

От шестимата нови - Майкон, Алдаир, Александър Колев, Матей Маркович, Клемент Икенна и Мустафа Сангаре, се очаква тази вечер да стартират поне трима. 

Големи се очакванията на феновете към новото попълнение Алекс Колев, който пристига в Левски като голмайстор от миналия сезон с екипа на Крумовград. Опитният нападател ще поведе атаката тази вечер в "Надежда".
 
Завършилият чак на 12-ото място Локомотив (София) има нов собственик и треньор. Управлението на "железничарите" пое Веселин Стоянов. Начело на отбора пък застана Иван Колев. В "Надежда" си върнаха това лято опитните Симеон Славчев, Юлиян Ненов и Светослав Диков. Привлечен беше и бившият нападател на Локомотив (Пловдив) Анте Аралица.

През миналия сезон двата тима се срещнаха два пъти. В първата среща Левски отвя Локо (Сф) с убедителното 6:0 в третия кръг, а в 18-ия "железничарите" стигнаха до точката в "Надежда" - 2:2, след като Димитър Митков вкара две попадения. 

Вероятни състави:


ЛОКОМОТИВ (Сф)
: Александър Любенов, Диме Димов, Гонсало Кардосо, Красимир Станоев, Селсо Рапосо, Бруно Франко, Диого Тейшейра, Симеон Славчев, Юлиян Ненов, Валентин Николов, Анте Аралица
Треньор: Иван Колев

Левски София
ЛЕВСКИ: Матей Маркович, Кристиан Димитров, Келиан Ван дер Каап, Цунами, Алдаир, Асен Митков, Асими Фадига, Майкон, Марин Петков, Евертон Бала, Александър Колев
Треньор: Станислав Генчев

Баланс: 132 мача, 26 победи за Локо (Сф), 30 равенства, 76 победи за Левски, г.р. 239:120 за Левски

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2024