Първото вечно дерби между Левски и ЦСКА за новия сезон по всяка вероятност ще се играе на стадион "Георги Аспарухов" без фенове на гостите. До уникалната ситуация в родния футбол и в частност около мач №1 на България ще се стигне заради концерт на италианския оперен певец Андреа Бочели, който ще бъде на 14 септември на "Васил Левски". 

Вечното дерби е насрочено за уикенда 14-15 септември и няма как да се проведе на Националния стадион. Към днешна дата вариантът да се играе на "Герена" е по-вероятен. При това положение обаче на стадиона няма да бъдат допускани фенове на ЦСКА, както е предвидено в последните ноновъведения в наредбата на БФС за градските дербита. 

Никога досега не е имало шампионатен мач между "сини" и "червени", на който трибуните да са били затворени за някоя от агитките.

Това означава, че в ответния мач през пролетта и ЦСКА ще има правото да реши дали реципрочно да забрани на феновете на Левски да присъстват на "Васил Левски".

Далеч по-малка е вероятността дербито да бъде отложено, защото единственият свободен уикенд до края на годината е този на 21-22 декември. Преди това efbet Лига ще приключи на 7 декември с 19-ия кръг, но седмица по-късно - 13-16 декември, ще се играят срещи от Купата на България. Мачът Левски - ЦСКА няма как да се играе през седмицата, защото полицията отказва да го охранява.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025