ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Наско Сираков коментира актуалното състояние на "Левски", заплатите на футболистите, както и бъдещето на клуба. Легендата постави срок, в който ще промени отбора

"Малко по малко да се дърпаме нагоре. Оправдавам феновете. Смятам, че има огромно разочарование. Те взеха крайна мярка нито един човек да не отиде на стадиона на мача с "Ботев". Едно от нещата, които искам, е да върна хората на стадиона. Ние в България все още живеем с други представи за футбола, гледаме на някои страни все едно са индианци, а те ни изпреварват в много отношения. Преди години казах, че Кипър ни е изпреварил във футболно отношение и ме обявиха за луд, а те всяка година вкарват отбор в Шампионската лига. Трябва да видим ние къде сме и да не гледаме с пренебрежение към останалите. Смятам, че "Левски" винаги трябва да елиминира отбор с нивото на Иртиш. В нито един момент не ни е минавало през главата за загуба нарочно от Иртиш", коментира Сираков в предаването на Мартин Карбовски по ТВ7.

Наско посочи и една от причините за неуспехите на отбора напоследък: "Ужасяващо текучество на играчи в "Левски". Откакто обаче съм в отбора, не е дошъл нито един футболист. Сигурно ще дойдат, и аз искам да дойдат. Но като вземем футболист, искам да съм спокоен, че следващите 2-3 години ще играе, а не да се чудя как след няколко месеца да го махна. Когато се работи по моите правила, нямам проблеми да работя с никого. Колко време си давам?! В България сме царе да определяме някакви срокове. Царят ни излъга с едни 800 дни. Убеден съм, че след 100 дни "Левски" ще изглежда по съвсем друг начин."

Сираков коментира и нощния живот на футболистите: "Ние също сме се веселили, яли сме и сме пили. Ако се правя на моралист, ще излъжа. Няма такова нещо. Никой спортист не трябва да бъде лишаван от тези неща, но трябва да бъде с мярка и да се знае кога. Не може да отидеш на чалга и да стоиш до 4 часа, а на другия ден да имаш тренировка. Отиди, но до 1 часа и се прибери, легни си. В "Левски" гарантирам, че има ред, но има моменти, в които може да се поотпуснат юздите на отбора. Има нужда от презареждане на батериите, да се разтоварят. А не да стоиш до сутринта и да се напиеш като каруцар, а после да искаме от него да играе. Не става така. Аз винаги следя нощния живот на футболистите. Случвало ми се е да прибирам целия отбор от бар, но в 11 часа, а не в 3 часа."

"Парите, които се плащат в България, включително и "Левски", не отговарят на продукцията. Големият проблем обаче е, че всички хвърлят вината върху играчите. Последните пет години един от големите проблеми на "Левски" е треньорите, които се изреждаха един след друг, сменяха се на шест-седем месеца. Има футболисти, които взимат и по 3-4 хиляди лева, но 40 хиляди лева - няма такива заплати. В "Левски" има такива футболисти, които не заслужават заплатите. Има двама, с чийто мениджъри ще се срещна и ще преговарям за финансовите им параметри. А нищо чудно и да ги изгоним", каза още "синята" легенда.

"Коце Маца не го бях чувал повече от година, чухме се преди 15 дни. Беше на лов в Африка. Загубихме един наш близък приятел, по този повод се чухме. Доколкото знам няма такова нещо, за издирване от Интерпол", завърши Наско, който призна, че вече е станал член на партията на съпругата си Илиана Раева./БЛИЦ

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ