Спортно-техническият директор на “Левски” Наско Сираков коментира съперника на “сините” в Лига Европа – Иртиш (Павлодар). Казахстанският тим гостува в София на 4 юли, а срещата реванш от първия кръг е на 11 юли.

"За нас всички съперници са трудни на този етап. Не трябва да гледаме високомерно спрямо никой, тъй като се опарихме достатъчно през годините. “Левски” има много повече футболни аргументи от Иртиш и вярвам, че сме готови да ги отстраним. Няма да са леки мачове със сигурност. Надявам се да решим всичко още на първата среща. Очаква ни един съперник, който залага много на физиката, на единоборствата, на затварянето. Те търсят повече контраатаката. Отстъпват на нашите футболисти по футболни качество и ако играем както си можем, ще решим нещата още в София", каза Сираков пред представителите на българските медии в Австрия.

Той коментира и проблема с пътуването на “сините” до Казахстан. “Левски” опитва да наеме Авиоотряд 28 за пътуването, тъй като при стандартните авиолинии ще трябва да направят три прекачвания, което ще изтощи играчите преди важната среща.

"Все още не се занимавам с организацията на полетите. Жалко е, че изобщо изпадаме в тази ситуация. Не е нормално да се подготвя пътуване с две или три прекачвания. Най-нормалното, просто и лесно решение бе да си платим на авиоотряда. Не знам какво има да му се разследва толкова. Не мисля, че изобщо трябва да се води такъв разговор в нормална държава", коментира Сираков.