Треньорът на националния отбор по футбол Ясен Петров говори преди утрешния двубой от Лигата на нациите (19:00 часа в Разград) срещу Северна Македония. Срещата е първа и за двата тима в турнира този сезон, като Петров подчерта, че е напълно наясно със състава и тимът му излиза за победа.

Наставникът на нашите коментира критиците си и изрази надежда, че лошите моменти около отбора са калили играчите.

Топ Коефициенти за Спортни залагания! 

"Надявам се всички да са здрави до края на цялата кампания, защото са четири мача. Всичко сме избистрили около състава, нямам никакви колебания", заяви Петров и бе попитан дали политическото напрежение между двете страни ще се пренесе и на терена.

"Футболът е най-великата игра. Спорт, който радва много хора. Ние гледаме на футбола единствено само като игра. Трябва да има любов, а не омраза. Аз не съм политик и няма да взимам отношение по темата между България и Северна Мaкедония", обясни той и продължи по темата с утрешния двубой.

"Те смятат, че са фаворит - добре, но ние също имаме своите аргументи. Ние не разделяме мачовете на важни и неважни. Най-важен винаги е следващият. Респект към противника, но ние искаме да победим. В Разград има великолепна обстановка, затова, че ни обгрижват във всеки един момент.

На критиците им пожелавам да са живи и здрави. Преминахме през много трудни моменти и да се надяваме, че това ни е калило. Тези, които ни подкрепят, да ни подкрепят, който да ни критикува, да ни критикува", завърши Петров.

Нашата група в Лигата на нациите

Мачовете на България в Лигата на нациите:
2 юни със Северна Македония в Разград
5 юни с Грузия в Разград
9 юни гостуваме на Гибралтар
12 юни гостуваме на Грузия
23 септември приемаме Гибралтар
26 септември гостуваме на Северна Македония