БФС започва разследване заради прекратената контрола преди няколко дни между Славия и Пирин Гоце Делчев. Припомняме, че малко след 70-ата минута при резултат 3:0 за “белите” треньорът на гостите от Гоце Делчев Тенчо Тенев извади отбора и съдията прекрати двубоя. След това самият наставник обясни пред БЛИЦ, че е бил бесен от отсъжданията на съдията и затова е извадил футболистите си, като отрече за каквито и да било далавери. След срещата обаче не спират слуховете за манипулиране на резултата. За подобно нещо намекна треньорът на Славия Велислав Вуцов. Още на терена по време на двубоя специалистът няколко пъти се провикна и обвини гостите в нечисти игри.

”Чакаме доклад от Вили Вуцов. Когато един човек иска да доведе нещата до край, трябва да напише доклад и да го депозира в БФС. Уверявам ви, че ще събера комисията на секундата, ако има нещо черно на бяло”, заяви генерал Васил Василев, председател на комисията по етика и феърплей към футболния съюз.

Шефовете на Пирин Гоце Делчев също ще вземат отношение и най-вероятно ще уволнят Тенчо Тенев, пише “Меридиан Мач”. “Кажете ми от началото на годината колко проверки с участието на български отбори бяха прекратени? За всичко това трябва да бъдат наложени глоби. Познавам Тенчо Тенев, той е интелигентен човек, уважавам го. Но за това своеволие бих му спрял правата за 6 месеца, ако зависеше от мен”, допълни генерал Василев.

Санкцията предвидена в Дисциплинарния правилник е спиране на правата за 1 година и глоба от 15 хиляди лева. Тя е записана в член 28, точка 4, която гласи – “Треньор, който стане причина отделни състезатели или целият отбор да напусне терена, се наказва с лишаване от треньорски права за срок от една година, считано от датата на провинението, и с парична глоба в размер на петнадесет хиляди лева”. Въпросното наказание може да бъде прилагано в официални и контролни срещи. Това е упоменато в член 15, точка 5.
-----------------------------------------------------------------------------
Вече изхвърлиха треньор след подобно действие

Евентуално наказание на Тенчо Тенев няма да е прецедент в българския футбол. Преди около четири години за подобно действие Альоша Андонов беше със спрени права за 6 месеца. Това се случи през февруари 2009 година “Левски” прие Рилски спортист в контрола. “Сините” поведоха след попадение на Георги Христов, което беше оспорено от вече покойния президент на Рилецо Юри Галев. Той нареди на отбора да бъде изваден. Санкцията обаче беше за Альоша Андонов.

“За изваждане на отбора от терена на основание член 28, точка 4 наказва Альоша Андонов, треньор на Рилски спортист, с лишаване от треньорски права за 6 месеца и глоба в размер на 3750 лева.”/БЛИЦ

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ