Славия ще промени името на стадиона си от „Славия“ на „Александър Шаламанов“. Това се прави в чест на клубната легенда Шаламанов, това заяви президентът на „белите“ Венцеслав Стефанов пред сп. „Спринт“. Както е известно, Шами почина в неделя вечерта в дома си след некратко боледуване. На 4 септември знаменитият десен защитник отпразнува 80-годишен юбилей.

"Славия ще кръсти стадиона си "Александър Шаламанов", заяви Стефанов пред списанието, а информацията беше публикувана в профила на „Спринт“ във „Фейсбук“.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

„Шаламанов е знамето на Славия в последните 6 десетилетия без да подценявам никого от останалите велики футболисти на клуба, разбира се. Остана верен на Славия до сетния си дъх. Пример за разностранен спортист, за страхотен футболист, за уникален спортсмен. Добронамерен, позитивен, усмихнат, Шами е истинският славист и пример не само за всички слависти, но и за всички младежи, които искат да спортуват. Пример за това що е славизъм! Заради всичко това е приеман изключително позитивно от всички фенове на футбола в България. Шами буквално е знамето на Славия, защото е единственият, чийто лик е извезан, повтарям – извезан, върху знаме, което се вее по трибуните през 60-те и 70-те години на миналия век“, заяви Стефанов пред изданието.

„Разговаряхме дълго по въпроса за евентуалното ново име на стадиона с Николай Кръстев, който преди 8 години написа историята на Славия. Категоричен съм, че Шаламанов е събирателен образ на всичко най-добро, което може да даде футболът на младите. Затова и занапред стадионът ще носи неговото име. Призовавам славистите да приемат новото име на стадиона като благодарност към Александър Шаламанов за всичко, което е направил за Славия и за славизма, за българския футбол и българския спорт. И като едно обещание на нас, славистите, че ще го помним вечно - самият него и това, което е направил", допълни президентът на „белите“.

Припомняме, че погребението на Александър Шаламанов ще е в събота на гробищата в Бояна от 13:00 часа.

Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022