Славия, който през миналия сезон се бореше да оцелее в "А" група, и през новото първенство няма да преследва висока цел. Наставникът Милен Радуканов обяви на пресконференцията си преди първата тренировка, че целта на "белите" ще е 5-8-о място в крайното класиране. Той съобщи също така, че бройката на освободените футболисти вече е осем.

Аут от "Овча купел" са Чавдар Янков, Костадин Велков, Александър Дюлгеров, Рангел Абушев, Величко Величков и Тадей Апатич, а Радослав Димитров и Галин Иванов са поставени в трансферната листа.

"Разделяме се с осем човек. Пожелахме успех на всички", каза Радуканов.

"Ради Димитров и Галин Иванов няма да започнат подготовка с нас. Те са в трансферния списък. Може да има и други освободени. Направихме си равносметка. Всичко се прави за доброто на Славия. Тези футболисти за добри, но не попадат в нашата концепция за по-дългосрочно развитие", продължи треньорът на най-стария столичен клуб.

"През новия сезон трябва да се представим по-добре от изминалия, в който се борехме да не изпаднем от "А" група. Целта ни ще е 5-8-о място. По-следващата година пък - 4-6-о и така само нагоре, за да може след 3 години, когато ще имаме нов стадион, Славия да се бори за класиране в евротурнирите. Дотогава целта е да имаме изграден боеспособен отбор. Всичко ще се случва постепенно. Търсим един нов път, взимаме нови играчи и няма как да се борим за шампионското отличие. При нас остават хора под 30 години. Най-възрастните ще бъдат вратарите Георги Петков и Емил Петков. Осем от юношите ще тренират с първия състав. Всичко със Стефан Велков е нормално, започва подготовка", каза още Милен Радуканов, добавяйки, че представителите на медиите няма да имат достъп до тренировките на отбора.

Както вече стана ясно, единствените двама нови, които вече подписаха договорите си със Славия са Крум Стоянов (идва от Черноморец) и Иван Вълчанов (Любимец). Подготовка с "белите" стартират още Вилиян Бижев и Димитър Везалов, които се очаква утре да парафират контрактите си. На "Овча купел" очакват още един от Черноморец - Жереми Манзоро, както и още 4-5 попълнения.