Стойчо Младенов ще се завърне на „Българска армия“ в официален мач за първи път, откакто беше назначен за рекордния пети път начело на ЦСКА. Това ще стане в днешния домакински двубой срещу Пирин от 5 кръг на efbet Лигата.

Екзекутора на Ливърпул не е извеждал „червените“ в мач на „Армията“ от 6,5 години или точно 1630 дни. За последно това се случи на 7 март 2015 г. при домакинското поражение с 0:1 от Берое. Тогава провежданото на срещата до последно беше под въпрос заради силния снеговалеж и затрупания терен, но се игра заради ентусиазма на феновете, които изчистиха снега. Мачът беше част от серията на ЦСКА от 10 поредни двубоя без гол в шампионата.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Интересното е, че предишните четири дебюта на Стойчо Младенов начело на „армейците“ за първенство също са били в домакински срещи. В тях той е записал три победи и едно равенство. Първият мач на Екзекутора на Ливърпул като треньор на ЦСКА е на 10 август 2002 г. срещу Спартак Варна (3:1). Повторният му дебют е на 18 март 2007 г. при успеха с 2:0 над Литекс. Пет години по-късно, на 11 март 2012 г., е постигната победа с 3:1 над Калиакра. Четвъртото завръщане на Младенов начело на „червените“ е белязано с равенството 1:1 с Локомотив (Пловдив) на 20 юли 2013 г.

Добрата новина за Стойчо Младенов преди днешния мач е свързана със завръщането в игра на Тибо Вион. Французинът е възстановен от контузия. Появата му в игра ще даде възможност за ротация в състава и шанс за почивка на някои от играчите. До последно ще се решава дали титуляр да бъде Бисмарк Чарлз или ще се появи в игра като резерва.

ЦСКА София (Bul)ЦСКА – ПИРИНOFK Pirin Blagoevgrad

Днес от 21:00 часа по Диема Спорт
София, „Българска армия“
Съдия: Димитър Димитров

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ЦСКА: Бусато, Турицов, Матей, Антов, Мазику, Вион, Юга, Йомов, Кери, Вилдсхут, Кайседо
Контузени: Варела, Кох, Живков, Баи, Гълъбов

Пирин: П. Петров, Дюлгеров, Ст. Николов, Занев, Попев, Дяков, Сп. Георгиев, Станоев, Манолев, Брахими, Ст. Костов
Контузен: Бодуров

Баланс за първенство: 56 мача, 33 победи за ЦСКА, 20 равенства, 3 победи за Пирин, г.р. 102:38 за ЦСКА

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Efbet Лига - сезон 2021/2022