Дисциплинарната комисия към БФС определи наказанието на треньора Антони Здравков, който буйства на мача "Ботев" (Враца) - ЦСКА, загубен от тима му с 3:4. Бившият футболист и треньор на "Левски" атакува съдията Александър Костадинов, като грабна тефтерчето и картоните на четвъртия рефер и опита да ги скъса.

Здравков дори вдигна червен картон на главния съдия, който моментално го изгони от пейката и го прати на трибуните. След мача треньорът на "Ботев" (Враца) обясни: "Взех червените картони от четвъртия съдия. Трябва да се вземе някакво решение, реших да покажа червен картон на главния съдия. Не знам защо го оставят да свири, след като не става. Ако не получи наказание, няма да бъде справедливо."

Заради гневната си реакция след отсъдената дузпа за ЦСКА в 19-ата минута Здравков е наказан да не води "Ботев" (Враца) в следващия мач - гостуването на Локомотив (Пловдив) в сряда. А за това, че си позволи да буйства и да покаже червен картон на съдията, треньорът е санкциониран от БФС с парична глоба в размер на 500 лева. Това звучи смехотворно, като се има предвид, че само преди дни Георги Марков от Локомотив (София) олекна с 5 бона само заради обидни реплики, без дори да вилнее и да показва червен картон на рефера.

След 20-ия кръг санкция заради атака срещу съдиите получи и човек от Етър. Администраторът на "виолетовите" също като Антони Здравков е глобен с 500 лева, но наказанието му е за 3 мача.

Сериозна санкция пък отново отнесе ЦСКА. "Армейците" ще плащат 5000 лева заради поведението на феновете си при гостуването във Враца. ЦСКА напоследък отнася солени глоби заради привържениците си. На предишното заседание на Дисципа - на 4 април, "червените" бяха глобени с общо 6000 лева, като 5 бона беше санкцията заради издигнат транспарант срещу президента на БФС Борислав Михайлов.

Решенията на Дисциплинарната комисия:

* За хвърлени предмети, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 1, ДК наказва ПФК "Ботев" – гр. Враца с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

* За оспорване на съдийско решение, на основание чл.34 ал.1, т.3, ДК наказва Антони Здравков (ст. треньор на ФК ”Ботев” – гр. Враца) с лишаване да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 500 лева.

* За хвърлени многобройни предмети, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А –предложение 2, ДК наказва ПФК ЦСКА с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

* За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва ПФК ЦСКА с имуществена санкция в размер на 3000 лева.

* За нанесени обиди към длъжностните лица, на на основание чл.34, ал.2,във връзка с чл.34, ал.1, т.2, ДК наказва Радин Хаджиев (администратор на ФК Етър – гр. Велико Търново) с лишаване да изпълнява функции от името на отбора за 3 срещи и глоба в размер на 500 лева.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ