Повече от час продължава поклонението в Пловдив пред легендата Георги Славков, който почина от инфаркт на 55 години.

В огромната опашка от опечалени, освен фенове на любимия му "Ботев", има и много привърженици на Локомотив, предава кореспондентът на БЛИЦ. Запалянковците на "черно-белите" също носят венци и цветя и са дошли да изразят съпричастността си към загубата на легендата от противниковия лагер.

БЛИЦ разбра, че специален венец има и от Христо Стоичков. Той е поднесен от кума му Атанас Узунов, който е шеф в Локо (Пд).

Възрастните майка и баща на Бенкса са седнали до ковчега и не спира да ронят сълзи. Законната му съпруга Таня, с която нямат развод, както и младата му жена - също тъгуват по загубата му. Таня е придружавана от двете си дъщери, с които преди години дари Жоро Славков, и зетьовете си.

На излизане от църквата "Свети Архангел Михаил" бившият държавен глава Петър Стоянов не сдържа сълзите си.

"Много ми е мъчно и много скърбя за този голям човек. Аз съм заклет ботевист. Както знаете бях и за известно време адвокат на отбора. Искрено скърбя за загубата на Жоро", просълзи се президентът на България в периода 1997-2001 година.

Опечалени приятели на починалия внезапно от масивен инфаркт Георги Славков коментират на дългата опашка пред църквата, че не вярват, че тази голяма светла личност си е отишла от този свят. Никой не може да си представи как повече няма да го виждат по пловдивските улици и няма да ги зарежда с усмивката си.
КРИСТИНА ИВАНОВА/ПЛОВДИВ

000_p.stoyanov.jpg