ЦСКА и Левски поднесоха изключително зрелище, завършвайки 3:3 във вечното дерби от старта на шампионския плейоф в efbet Лига. "Сините" бяха на минути от победата, след като водеха с 3:2, но Али Соу в 88-aта минута донесе точката на "червените", които бяха символичен домакин. 

В 16-ата минута ЦСКА поведе с 1:0. Греъм Кери центрира и Йонис Каргас си отбеляза автогол. След това на два пъти гредите спасиха "сините" и Георги Георгиев, който пази в този мач за сметка на Милан Миятович. Удариха ги Греъм Кери и Пламен Гълъбов.

В 35-ата минута Иван Горанов изравни от дузпа - 1:1. До наказателния удар се стигна, след като Занев и Бусато не се разбраха, а вратарят на ЦСКА фаулира Станислав Иванов. В добавеното време на първото полувреме Хали Тиам донесе пълния обрат за Левски - 1:2. 

През второто полувреме и ЦСКА получи дузпа. Холмар Ейолфсон фаулира Малинов, а Греъм Кери изравни в 58-ата минута - 2:2.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Симеон Славчев върна преднината на "сините" в 62-ата, което беше първи гол за него с екипа на Левски. Така възпитаниците на Георги Тодоров имаха преднина във вечното дерби, която обаче не успяха да задържат.

В 88-ата минута Али Соу донесе точката за "армейците". Гамбиецът вкара за 3:3 с глава, засичайки центриране на Рубен Пинто, при което се пребори с Горанов. Малко преди края включилият се на смяна Ахмед Ахмедов също имаше възможност за гол, но не успя да вкара и вечното дерби завърши без победител.

В класирането ЦСКА остава на точка пред Левски. "Армейците" имат 51 и са на второто място, а Левски е с 50, колкото има и Локомотив (Пловдив). "Смърфовете" приемат Славия от 18:45 часа днес на "Лаута".

Убедителният лидер Лудогорец има 62 точки и при победа срещу Берое утре ще си гарантира и на теория деветата поредна шампионска титла.

Припомняме, че и в редовния сезон ЦСКА и Левски завършваха наравно - 2:2 на 1 септември 2019 г. и 0:0 на 15 февруари. ЦСКА победи за последно през май миналата година (2:0). Левски пък няма успех над "червените" от февруари 2019-а, когато спечели с 1:0.

За двубоя днес и в двата състава имаше големи отсъстващи. От групата на ЦСКА в последния момент отпадна Стефано Белтраме, който лекуваше контузия и не успя напълно да се възстанови. Същата беше ситуацията и с Живко Миланов. Капитанът на Левски се очакваше да се завърне в игра, но непосредствено преди дербито отпадна от групата и остана само зрител на големия мач. Холандският халф Стайн Спиерингс пък остана на пейката и не влезе в игра. 

Както е известно, на ЦСКА и Левски предстоят реваншите от полуфиналите за Купата на България. Във вторник "сините" приемат Локомотив (Пловдив) на "Герена", след като загубиха с 0:2 на "Лаута", докато "червените" играят в сряда с Ботев (Пловдив) след 0:0 в Коматево.

Класирането в efbet Лига

efbet Лига - сезон 2019/2020

Купа на България - сезон 2019/2020

ЦСКА - ЛЕВСКИ 3:3
1:0 Йоанис Каргас (16-автогол), 1:1 Иван Горанов (35-дузпа), 1:2 Хали Тиам (45+3), 2:2 Греъм Кери (58-дузпа), 2:3 Симеон Славчев (62), 3:3 Али Соу (88)

Срещата по минути:
1- Начало на мача.
3 - Първи точен удар в мача. Греъм Кери обстрелва Георги Георгиев от дистанция, вратарят на Левски улови топката.
15  Шанс за "червените". Капитанът на ЦСКА Петър Занев пусна дълго извеждащо подаване към Енрике Рафаел, който успя да надбяга Каргас и да прехвърли Георгиев, топката прелетя на сантиметри покрай лявата греда.
16  АВТОГОЛ! 1:0 за ЦСКА! Защитата на Левски проспа съдийска топка, Греъм Кери центрира в наказателното поле на "сините", където Соу и Каргас тръгнаха да играят за нея. Първоначално остана впечатление, че нападателят отбелязва, но на повторенията се видя, че това е автогол на гръцкия защитник. . ВИЖТЕ АВТОГОЛА НА КАРГАС!
17  Футболистите на Левски изразиха претенции към главния съдия Георги Кабаков, настоявайки попадението да не бъде зачитано. Реакцията им донеси жълти картони на Нашименто и Дени Алар.
21  ГРЕДА! Далечен удар на Греъм Кери, топката се отби в сглобката на вратата.
21 - Треньорът на Левски Георги Тодоров подготвя смяната на Нашименто със Симеон Славчев. Португалецът очевидно е изнервен, а вече получи жълт картон. 
24  Смяната е факт - Нашименто отстъпва място на Симеон Славчев.
33  ГРЕДА! Пламен Гълъбов също удари греда. Защитникът на ЦСКА беше близо до гол след разбъркване в наказателното поле на "сините" след корнер.
34  ДУЗПА за Левски! Занев и Бусато не се разбраха, капитанът на "червените" остави топката за вратаря, който беше изпреварен от Станислав Иванов и го фаулира. Съдията Кабаков е категоричен в решението си, посочвайки бялата точка. 
35  ГОЛ! Иван Горанов реализира с мощен изстрел в центъра на вратата на Бусато - 1:1! ВИЖТЕ ПОПАДЕНИЕТО! 
41  Али Соу преодоля Холмар Ейолфсон и oтправи силен удар. Топката не попадна в целта, но можеше да бъде засечена от Евандро, който се включи отдясно.
45 - Добавеното време е 2 минути.
45+3  ГОЛ! Левски осъществява обрат и повежда с 2:1! Дени Алар центрира в наказателното поле, Ейолфсон насочи топката с глава към далечната греда, откъдето Тиам засече, след като беше изпуснат от Занев.  ВИЖТЕ КАК СЕ РАЗПИСА ТИАМ!
45+4 - Край на първото полувреме.
---------------------
46 - Начало на второто полувреме.
46  Милош Крушчич извършва първа смяна. Тиаго Родригес влиза, Енрике Рафаел няма да играе след почивката.​
46  ЦСКА можеше да изравни още в първите секунди на втората част. Малинов засече с глава центрирана топката, изпращайки я на сантиметри покрай лявата греда на вратата на Левски.
57  ДУЗПА за ЦСКА! Малинов е фаулиран, след като проби в наказателното поле на "сините" между Каргас и Ейолфсон, които не успяха да го спрат. Исландецът повали играча на ЦСКА и Кабаков посочи бялата точка.  Ейолфсон е санкциониран с жълт картон. 
58  ГОЛ! Греъм Кери прави 2:2 с точно изпълнение на дузпа! Георгиев леко закачи топката, тя се отби в лявата му греда, след което влетя в мрежата. ВИЖТЕ КАК СЕ СТИГНА ДО ИЗРАВНЯВАНЕТО!
62  ГОЛ! Левски отново повежда - Симеон Славчев вкара - 2:3! Станислав Иванов проби отлично отдясно и центрира към Славчев, който пред голлинията засече с глава и отбеляза първото си попадение за Левски. ВИЖТЕ КАК СЕ СТИГНА ДО 3:2 ЗА "СИНИТЕ"! 
71  Мартин Райнов се измъкна от бранителите в червено и засече с глава центрираната от Горанов топка, пращайки я в тялото на Бусато.
74 - Али Соу отправи удар с глава, топката прелетя над целта.
84 - Първи корнер за Левски в дербито. Станислав Иванов изпълни, Али Соу изчисти топката. 
88  ГОЛ! Невероятно зрелище! Али Соу бележи за 3:3! Звездата на "армейците" се разписа с глава след центриране на Рубен Пинто. Така той отбеляза първия си гол от 14 декември 2019 година, когато се разписа при 4:0 над Дунав.
90 - Добавеното време е 5 минути.
90+4  Пропуск на Ахмед Ахмедов. Едвин Джеси центрира отляво, резервата на "червените" беше абсолютно сам в наказателното поле на Левски, но не успя да насочи точно топката с глава. 
90+5 - Край на вечното дерби: ЦСКА - Левски 3:3!


ЦСКА: 
13.Густаво Бусато , 18.Брадли Мазику, 11.Петър Занев, 28. Пламен Гълъбов , 26.Валентин Антов  (67  6.Рубен Пинто ), 19.Иван Турицов, 15.Кристиян Малинов, 8.Греъм Кери  (78  23.Aхмед Ахмедов),  10.Евандро (73  21.Eдвин Джеси), 17.Енрике Рафаел, 22.Али Соу  
Резерви: 30.Витаутас Черниаускас, 3.Жеферсон, 6.Рубен Пинто, 20.Тиаго Родригес, 21.Едвин Джеси, 23.Ахмед Ахмедов, 27.Йоан Бауренски
Треньор: Милош Крушчич


ЛЕВСКИ: 27.Георги Георгиев, 6.Ивайло Найденов , 5.Холмар Ейолфсон , 19.Йоанис Каргас , 4.Иван Горанов , 23.Хали Тиам , 14.Филипе Нашименто  (24  8.Симеон Славчев  ), 7.Паулиньо (87  11.Здравко Димитров), 17.Найджъл Робърта (59  70.Мартин Райнов), 99.Станислав Иванов (86  29.Станислав Костов), 9.Дени Алар  (59  79.Мартин Петков)
Резерви: 1. Милан Миятович, 8.Симеон Славчев, 11.Здравко Димитров, 40.Стайн Спиерингс, 70 Мартин Райнов, 79. Мартин Петков, 29.Станислав Костов 
Треньор: Георги Тодоров

София, Национален стадион "Васил Левски"
Съдия: Георги Кабаков

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация