Треньорът на Левски Станимир Стоилов призна, че е бил изненадан от действията на Фиорентина спрямо вратаря Иван Андонов, който играеше за школата на тима от Флоренция под наем. На срещата с феновете във Враца Мъри сподели, че Андонов три месеца не е тренирал при „виолетовите“, което е дълъг период за италиански тим. Роденият през 2003 г. вратар се е завърнал в Левски с тежка контузия на ръката, но вече е възстановен и тренира с първия отбор и дубъла на „сините“.

„Иван Андонов беше под наем във Фиорентина до 30 юни. Върна се тежка травма на ръката. Очаквахме, че Фиорентина ще използва опцията за откупуване и затова не можехме да предприемем нищо с него. Три месеца не беше тренирал. За мен е изненадващо, че италиански отбор го е изоставил за толкова дълъг период. Вече го излекувахме и в момента вече тренира. Има договор до 30 декември, предложили сме му нов договор и той е приел“, заяви Стоилов.

„В момента е здрав, води подготовка и с първия, и с втория отбор. Ще пази засега за дубъла. И в момента е в конкуренцията за вратар на първия отбор. Казал съм, че няма да взимаме чуждестранни вратари. Имаме Ники Михайлов, имаме и млади момчета. Единият е на 16, Пламен Андреев на 17 години, а Андонов е на 18 г. Те са бъдещето на Левски“, допълни треньорът на Левски.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа