ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите след последната си контрола преди подновяването на efbet Лига, в която "сините" победиха Септември София с 4:1.

Мъри обърна внимание на лошите условия за игра у нас и коментира финансовата ситуация в клуба. Специалистът отговори и на въпроса защо не присъства на церемонията за "Футболист на годината".

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Иска ми се Левски да е готов за старта на пролетния полусезон. Надявам се футболистите да оценят реално ситуацията, в която се намираме. Най-вече да се адаптират към трудните терени. Ако успеем да намерим максимално бързо ритъма на игра, мисля че няма да имаме проблеми от друго естество. Много е важно да се нагласим на метеорологичните условия и тревното покритие. Трябва да опитваме и да играем. Надявам се да стартираме по най-добрия начин“, започна Стоилов.

„Решението да не продаваме футболисти - значи на този етап можем да си покриваме всички видове разходи. Финансираме се от собствени приходи и от спонсора. Имаме надежда, че евентуално ще намерим по-сериозен инвеститор, за да можем да развиваме нашите играчи. Имаме проблем единствено със задълженията към държавата, които не можем да покрием толкова лесно“, обяви Мъри.

„В атака разполагаме с тримата бразилци и Марин Петков. Четирима футболисти за три позиции - конкуренцията не е толкова голяма. Приели сме и знаем какво ни очаква. Спазваме стриктно бюджета, който имаме.

Надявам се да се справим. Всички футболисти се представиха на едно добро ниво и цялата подготовка играха добре и се стараха. Имам затруднение в избора на стартовия състав на някои позиции, но това е добре. Всеки, който играе добре, ще получава възможност да играе“, продължи треньорът на Левски.

„Черно море е познат отбор. Те практикуват добър стил на игра. Няма как да се изненадаме. По-важно е как ще играе нашият отбор. С оглед на състоянието на терените ще изискваме от нашите футболисти повече характер и воля. Нямам никакви съмнения за комбинативността и начина на игра, ако терените са в добро състояние“, каза специалистът, след което заговори за състоянието на доскоро контузения Билал Бари и каза няколко думи за церемонията "Футболист на годината", на която не присъства, макар да бе определен за най-добър треньор у нас.

„Бари се прибира на 11-и от Франция. Приключи лечението си и ще започне работа с нашите физиотерапевти“.

„И преди церемонията казах, че благодаря за наградата. Тя е повече заслуга на колективните действия на отбора и на клуба. Класациите ги приемаме такива, каквито са. Имах лични ангажименти и затова не успях да присъствам“.

Стоилов алармира за състоянието на терена във Велико Търново, където в събота (17:30 часа) Левски посреща Черно море.

„Нямам уверение, че стадион „Ивайло“ ще е в добро състояние. Не очаквам никъде, освен в Разград и на „Герена“, да има добри условия за игра. Това са двата клубни стадиона с отопление. Можеше да се помисли върху това нещо, от доста време алармирахме. Не е важно как ще изглежда футболът, важно е да си върви керванът“, заяви Мъри Стоилов.

„Ние никога не сме седнали да намерим решение за доброто на футбола. За да има качествен футбол, трябва да има терени. Благодаря на Септември, че изиграхме здрав и коректен мач“, завърши Стоилов

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2023 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023