Бившият национален селекционер Станимир Стоилов призова феновете да подкрепят отбора довечера срещу България. Родните “трикольори” приемат “червения динамит” в 21:00 часа на Националния стадион “Васил Левски” в двубой от група “В”.

“Ако трябва да сравним старта на предишните квалификации и сегашната кампания, нещата изглеждат розови. Когато си тръгнах казах, че този отбор се нуждае от обич и доверие. Дори призовавах цялата помия и негативизъм да бъдат насочени срещу мен, за да бъдат съхранени играчите. Този отбор трябва да бъде окрилян от своите фенове, а това е цялата българска нация, защото тимът е на България. Дори и да няма непрекъснат низ от победи, важното е хората да продължават да ги подкрепят, да пълнят стадиона, да са позитивни към играта им. Да ги обграждат с любов и внимание. Тогава футболистите дават максимума от възможностите си", казва Станимир Стоилов в интервю пред “Тема спорт”.

"Призовавам за умереност. Нека един неуспех или дори няколко да не променят диаметрално настроението. Нека това усещане, че отборът наистина играе добре, да се запази при всякакви обстоятелства. Подходът персонално да се търсят кусури на играчите и да се критикуват ожесточено само влошава нещата. Те не се усещат достатъчно обичани, а от това само страда играта. На всеки мач те трябва да чувстват подкрепата от първата до последната минута", допълва специалистът.

“Настроението около отбора говори красноречиво от какво значение е Любослав Пенев за тази позитивна промяна. Фактът, че го приемат добре всички фенове, е много важен. Но опасното отново е в подводните камъни. Да не се възобновят старите дрязги и интриги, от които страдаха всички предишни треньори. При първия неуспех пада настроението и започват едни персонални нападки, в повечето случаи целенасочено и недобронамерено, само с цел да бъде уязвена конкретна личност. Любослав Пенев е висока камбанария, но ако медийната и обществена среда се влошат, акцентът ще се премести върху играчите", коментира още бившият национален селекционер.

“Бербатов е богатство за България, не само за футбола. Той всяка седмица играе за нацията, независимо кой екип облича. Самото присъствие на футболист от световна класа е повод за гордост на всеки българин. И не виждам смисъл да бъде оплюван”, допълни още Станимир Стоилов./БЛИЦ