Датската легенда и треньор на нападателите в националния отбор Ебе Санд предупреди в родината си, че на стадион "Васил Левски" в петък Мортен Олсен и момчетата му ги очаква атмосфера на омраза и истинска буря, която ще създадат българските привърженици. Световната квалификация е от 21:00 часа.

Бившият нападател на "червения динамит" сподели, че сънародниците му трябва да се приготвят за много враждебна атмосфера в София. 40-годишният Ебе Санд се върна към спомените си от 2001-а, когато заедно с Йон Дал Томасон водеше атаката на Дания в световната квалификация срещу България в София, спечелена от скандинавците с 2:0.

"Срещу отборите от тази част на Европа винаги се играе трудно. Атмосфертата ще е много напрегната, публиката ще ни залее с омраза. В източноевропейските страни правят всичко възможно, за да се почувства гостът неуютно, а играчите им да бъдат ентусизирани. На мача с Италия се видя това нещо", коментира Ебе Санд пред sporten.tv2.dk.

"Българските футболисти ще са пределно мобилизирани и в първите минути ще действат на крилете на емоцията. Не са кой знае колко организирани, но ако играта им тръгне, могат да са наистина опасни", предупреди сънародниците си Санд, който направи кариера в Шалке 04, където игра от 1999 до 2006 година.

"Нашите футболистите трябва да са наясно с всички тези фактори. За щастие, повечето от тях са играли при подобна обстановка и знаят как да се справят с напрежението", добави датската легенда.