Станимир Стоилов изрази задоволство след категоричната победа на "Ботев" Пловдив срещу Астана с 5:0 в мач реванш от Първия квалификационен кръг на Лига Европа. След успеха с 1:0 в първата среща и общ рездултат 6:0 "канарчетата" продължават във Втория квалификационен кръг, в който ще играят с Жрински (Босна и Херцеговина).

"Рано е за приказка. За нас беше жизнено важно да минем първия кръг, защото противникът беше изключително сериозен. Изиграхме тактически мач, извоювахме си предимство, а през второто полувреме направихме наистина интересни неща. Имаше огромно напрежение особено в атакуващите футболисти, играха под възможностите си през първата част", заяви Стоилов.

"Тодор Неделев имаше проблеми по време на подготовката, но днес съм доволен. Искам феновете да вярват в отбора и дано докачат още по-добри времена. Мачовете срещу Жрински ще бъдат трудни, но от утре ще мислим за тях. Аз вярвам в нашия отбор и футболистите, винаги съм обичал евромачовете и затова ги чаках с такава страст. Според мен имаме още доста работа и да играем още по-добре", завърши Мъри./БЛИЦ