Треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди утрешното гостуване на Славия в мач от предпоследния кръг на efbet Лигата. Мъри обяви, че в оставащите срещи ще прави ротация на състава. Най-големите новини обаче бяха свързани със селекцията на отбора.

„Трите дни минаха в празници, което е нормално след толкова дълго чакане. Утре има мач със Славия, който винаги трябва да е важен. Факт е, че вече всички задачи, които си поставихме, са изпълнени. Когато носиш фланелката на Левски, трябва да даваш максимално от възможностите си. Ще има ротации. Сонко трябва да пътува за едни здравословни проблеми, но не е контузен. Младите ще получат шанс, те тренираха сериозно и търпеливо изчакаха да им дойде времето. Някои от опитните ще получат шанс да поотдъхнат, но не много дълго“, заяви Стоилов.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Би трябвало да гоним докрай трите точки с добра игра. Преди победата по важност слагам да играем добре и на високо ниво. Не е нормално, когато си постигнал резултат, спечелил си важни мачове да има видимо отпускане. Специално сега и мачът на 22 са в София пред нашата публика, ще предполагам, че ще напълним стадионите. Нашите футболисти трябва да се доказват пред публиката. Не може да има отпускане“, допълни 55-годишният специалист.

„Моето най-голямо желание беше не толкова да спечелим Купата, а да зарадваме хората. Футболистите бяха поставени под огромно напрежение - от една страна дългия период без спечелени трофеи, от друга - от нашия треньорски щаб, а и те оценяваха важния момент. Казах, че няма по-хубава купа от тази. Това говори и за тези млади футболисти, че израстват и може би е предпоставка за едно по-добро тяхно бъдеще. Трябва да продължат да се развиват и да играят добре. И да се развиваме като отбор“, призна Мъри.

„Николай Михайлов и Димитър Андреев ще си разделят по една среща в оставащите мачове до края на сезона. Мисля, че това бе едно от бойните кръщенета на отбора. Много е лесно да даваш напразни надежди, че сме силни, но всичко каквото казваме, трябва да го защитим на терена. На терена нищо не може да се скрие, там се вижда всичко. Големи обещания не трябва да правим, а да подобряваме на играта. Хората имат големи очаквания, с наличния потенциал ще искаме да оправдаем надеждите.“

„Ивелин Попов вече е тук, трябва да го излекуваме и да започне да тренира. Много трудно можем да си позволим нужния брой играчи, за да сме конкурентоспособни. Ще се опитаме с минимален брой играчи, а броят на напускащите да е равен на броя на пристигащите. На този етап имаме идеи за подсилване на отбор. Ще бъдат предложени договори на Ники Михайлов и Драган Михайлович, а е друг въпрос дали ще се договорим за финансите. Ако Николай има предложение от чужбина, няма да прибягваме до чуждестранен вратар. Ако няма, неговото бъдеще е в Левски. Ако с Драган се договорим, няма да има пристигащ на тази позиция“, обяви треньорът на Левски.

„Ще вземем 1-2 максимум играчи, поради простата причина, че не можем да напускаме рамките на бюджета. Двама имаме напускащи с изтичащи договори - Иван Горанов и Ради Цонев. Тренират сериозно, това им прави голяма чест. Лично аз съм се чувал с Жоазиньо. Той живее в друга реалност. Не съществува такава възможност към момента. Разликата с Ивелин, е, че той искаше да се върне. Не трябва да правим излишни разходи", сподели Стоилов.

„Младите също трябва да защитават позициите си. Трябва да ги обучаваме и развиваме и когато получават шансове, да играят добре. Надеждите и шансовете са големи, но ние можем да отговорим единствено с работа. Не правим планове да правим мащабни селекции. Изчакваме Филип Кръстев, там също отиват към изчистване нещата, говорим за финансовите параметри, има желание и от двете страни, така че там също няма да търсим човек. Евентуално следващата година може да се стигне до сгъстен цикъл и можем да нямаме късмета да се опазим от контузии“, призна наставникът на „сините“.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022