Футболистите на Левски пак са на прага на тримесечен цикъл без да получат заплати. Подобна е ситуацията и със служителите и персонала на клуба. Последно на играчите били преведени възнагражденията за октомври, пише "Тема Спорт". А с наближаването на февруари ще станат три поредни месеца без пари. На “Герена” са наясно, че при затваряне на този цикъл от три месеца всеки от футболистите може много бързо да разтрогне договора си с Левски по вина на клуба и да отиде някъде, където ще получава редовно заплатата си. От ръководството нямат послания от играчи, които смятат да предприемат подобни действия, но пък съществуват притеснения, че всяко търпение си има граници.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн

Очаква се разговори на тази тема да бъдат проведени към края на седмицата. Утре към подготвителния лагер на тима в турския курорт Белек трябва да се присъедини собственикът на клуба Наско Сираков. Самият той бе уверил Станимир Стоилов при преговорите през лятото, че от януари тази година заплатите повече няма да се бавят. Това бе подкрепено и от обещания на силните хора от генералния спонсор. Треньорът вероятно ще повдигне въпроса пред шефа си още утре вечерта. Мажоритарният собственик е наясно, че така няма да как да се продължи напред, а в същото време не се очертават нови източници на приходи.

Стоилов и екипът му също се движат много назад със заплащането, довериха от “Герена”. Същото се отнася и за кредитори и финансови и данъчни институции. А спонсорският ангажимент на Палмсбет стига само за погасяване на вноските по най-старото задължение към НАП, което е 143 хиляди лева всеки месец.
Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2022