Бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров използва профила си във „Фейсбук“, за да направи остра атака срещу ръководството на БФС. Рекордьорът по мачове за България обяви, че хората от управата на централата се страхуват да излязат на среща с хората из страната извън предварително уговорени срещи с кметове и клубове.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

ПЪЛНИЯТ ТЕКСТ НА ПУБЛИКАЦИЯТА НА СТИЛИЯН ПЕТРОВ
Защо свободата и независимостта пораждат страх в БФС

В последните дни с голямо внимание наблюдавам и анализирам случващото се в цяла футболна България. От затваряне на булеварди, виковете за оставка, недоволни малки и големи, замерящи с домати, кивита, яйца и праскови, изпълнени с гняв клубове и родители, транспаранти по стадиони!

Всички насочват полезрението си към един единствен човек и личност… Димитър Бербатов.
Съвсем нормално, той бе единственият, който отиде да бъде с обикновените хора. Така, както го направи два пъти из цялата страна. Той и ние никога няма да забравим откъде тръгва любовта за играта футбол, откъде се запалва искрата да бъдеш следващият Христо Стоичков, Димитър Бербатов...
А не като тези, криещите се - в лукса на Доха, в Гранде кабинета, в Гранде бара....

Те не се допускат вече в обществото. Всяка една тяхна поява е предварително подготвена и планирана, за да не ги линчуват. Или лична среща с определени клубове, кметове и тем подобни. Кога ще ги видим сред изстрадалите хора, кога ще ги видим на рушащите се стадиони на клубовете от българския футболен елит, кога ще ги видим сред нормалните хора из страната? Никога! Всяко тяхно участие в обществения живот вече е изкуствено!

Защо децата хвърляли и обиждали? Задайте този въпрос към господата от футболния Гранде лукс, които отдавна нямат връзка нито с реалността, нито с хората от народа. Това е въпрос само и единствено към тези самозабравили се господа, които се държат като еднолични собственици на футбола и са готови да го забранят на всеки, който дръзне да мечтае за нещо по-добро от дъното. Нека господата, криещи се от хората, до знаят - доматите, кивитата, прасковите и яйцата са за тях, по тях… срещу тях. Тези хора, тези деца, които вие обиждате и изхвърляте от футбола, са свободомислещи и независими от цялата помия и начин на работа от БФС. Вече има свободомислещи, независими, безстрашни, свободни хора, борещи се за бъдещето - своето, на техните деца и на българския футбол! А бъдещето няма нищо общо с вас!