Христо Стоичков заяви, че очаква с нетърпение решенията на Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз, визирайки ексцесиите на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив по време на дербито с “Левски”. Припомняме, че още през първото полувреме на “Ботев” – “Левски” двете агитки започнаха да се замерят със седалки, прътове, камъни, изстрелваха и ракети. Агитката на гостите от София потроши целия сектор, а се оказа, че има и ранени полицаи, един от които със счупен крак. Заради ексцесиите БФС би трябвало да вземе решения днес, тъй като в сряда предстоят мачовете за Купата на България. А Литекс и Христо Стоичков трябва да гостуват на “Левски” на “Герена”.

"Случиха се някои неща в кръга, които не са прецедент в шампионата. Любопитно ми е какво решение ще бъде взето за ударените полицаи в Пловдив. Заради подобни ситуации клубове бяха наказвани с лишаване от домакинство. А сега? Да видим всички ли са равни пред закона?", заяви Стоичков пред “Труд”.

Камата най-вероятно визира първия кръг от първенството, когато Литекс победи ЦСКА с 1:0 в Ловеч, а заради ударен полицай, "червените" бяха лишени от домакинство, което наложи да приемат Локомотив Пловдив в Сливен.

"Ако Дисциплинарната комисия отложи случая от Пловдив за събиране на доказателства, ще докаже, че няма никаква справедливост в българския футбол. И че клубовете все повече се делят на малки и на големи. Доказателства са телевизионните кадри и многобройните снимки във вестниците и интернет - цяла България ги видя! Надявам се на адекватни решения, които първи ще аплодирам. Само така онези, които приказват, че работят за доброто на българския футбол, ще докажат, че думите им не са опашати лъжи", заяви още Камата./БЛИЦ