Сериозни щети и инциденти нанесоха феновете на “Ботев” (Пловдив) и “Левски” по време и след двубоя в събота в града под тепетата.

Двама полицаи са пострадали по-сериозно след сблъсъците с агитките. Единият от униформените - от сектор „Специализирани сили”, е със счупен крак, а другият - с наранявания по главата. По-леко са пострадали други 11 служители на реда, както и четирима фенове.

Шестима души от агитките и на двата отбора на възраст между 21 и 23 години са отведени в Шесто полицейско управление в града. Петима от тях получиха актове за неизпълнение на полицейски разпореждания, а едно момиче - фен на “Левски”, е със съставен протокол да не извършва нарушения по време на спортни мероприятия.

Вследствие на канонадата от камъни и бутилки, както и ракетите и бомбите, които агитката на гостите хвърляше по феновете на “Ботев”, са пострадали и два полицейски автомобила и мотоциклет. Щети от синята агитка са нанесени и по стадиона на „канарчетата” - изкъртена е 35 м ограда на сектора за гости, 5 м парапети, 50 м ограда е съборена, изкъртен е и метален отдушник, откраднати и унищожени са 60 м рекламни пана от залата на Ботев./БЛИЦ