Екшънът от първото полувреме на двубоя между “Ботев” (Пловдив) и “Левски” намери отзвук на полувремето. Около 27-ата минута на срещата хора от агитката на “Левски” започнаха да хвърлят ракети в сектора с фенове на “Ботев”. Само намесата на полицията раздели и предотврати по-сериозни мелета и евентуален фатален край.

“Това не бяха фенове на “Левски”, а провокатори. Това са откровени провокатори, приличат ми на тези, които запалиха войната в държавата. Така не се прави, за първи път в България хора от една футболна агитка хвърлят ракети срещу друга. Тези ракети убиват хора. Наистина съжалявам, но призовавам г-н Батков “Левски” да се разграничи от това нещо, защото това е опасен прецедент, който става за първи път в България. В публиката на “Ботев” има деца на по 10-12 годишна възраст”, коментира изпълнителният директор на ТВ7 и известен привърженик на “канарчетата” Николай Бареков.

“Някакви провокатори, не повече от 10-20 човека, направиха вандалски акт, който по никакъв начин не трябва да бъде толериран. Поздравявам полицията, бяха на място, спряха с тела това нещо. Тези провокатори опорочиха мача. БФС - въпреки че е разграден двор начело с Борислав Михайлов, трябва да наложи тежки наказания, лишавания от домакинство и доживотни забрани за посещение на мачове”, призова още телевизионерът.

“Хората от CNN, които днес са с мен - не знам какво да им обясня, казах им, че това не се случва по българските стадиони. Всеки прави каквото си поиска, закон няма за никого, но това просто не се прави и рискува живота на децата. Синът ми беше с мен и бях принуден да го изведа от стадиона”, завърши Бареков./БЛИЦ