Христо Стоичков побесня след загубата на Литекс от “Левски” с 1:2 в Ловеч. Повод за гневната реакция на Камата отново стана съдията, този път Николай Йорданов. От лагера на домакините претендират за дузпа, която реферът не отсъди в тяхна полза при резултат 0:0 през първото полувреме.

“Не мога да не бъда доволен от играта. Момчетата играха добър футбол. Показаха на всеки как се играе футбол. Ако мислят (б.р. – има предвид “Левски”) да играят както със Сараево и така да им купуват мачове...това е срам за футбола. Говорим за международни съдии. Искаме да правим голям футбол, но когато не ти позволяват и се подиграват с трудау ти...Подигравка с футбола. Да видим съдиите дали ще спят спокойно. Направете сметка колко съдии изгоряха след техни мачове. Изгоряха, защото са такива нагли, ето още един от тях. Те вече не мога да се гледат сами в очите”, избухна Стоичков.

“Ако искат да им дават купата, да спират първенството, има още 6-7 кръга до края. Всеки мач на “Левски гонят по един съдия. Така че има нещо гнило вътре. Няма какво да се направи. Дузпата първото полувреме решава мача, ако не ви е ясно. С човек по-малко, дали ще я вкараме, или не, но ситуацията е такава. Предният мач не дават чиста дузпа за Локомотив София, днес пак. Или са решили нещо да правят задкулисно, да стават шампиони и да играят финал за купата, за да може да помогнат на един друг отбор да играе в Европа за 100-годишнината...Някъде там бият нещата, много е гнило, просто е срам за футбола, срам ме е, че съм играл футбол като гледам какви хора се занимават”, допълни Камата.

“Докога ще ги търпим ли?! Като дойдат изборите да си ги избират пак. Тези, които са на Кърниградска са виновни. Мен няма от какво да ме е срам. Че съм загубил от “Левски”...тях трябва да ги е срам. Че като отидат да играят със Сараево, видяха какво става", завърши треньорът на Литекс.