Селекционерът на националния отбор Станимир Стоилов призна, че е объркал състава за снощната световна квалификация с Черна гора. "Трикольорите" стигнаха до победата с 4:1, след като изоставаха в резултата. Мъри заяви, че има забележки към играчите и се надява те да не грешат в сряда, когато е важното гостуване в Торино на Италия.

"Нека не се заблуждаваме. Допуснахме много грешки в защита и бяхме разпилени от черногорците. Колективните действия в тази фаза не бяха на ниво, особено през първото полувреме. Противникът имаше уникални шансове, от които можеше да ни вкара още голове. Защитниците трябва да са по-бързи в действията си. Сгреших, че не повиках Елин Топузаков. Той е опитен футболист. Не всеки може да играе в националния отбор. Трябва да имаш нужната класа и самочувствие", заяви Стоилов пред БНТ1.

"Може да се каже, че сбърках състава, с оглед на играта през първите 45 минути. Заложих на тези футболисти, защото исках на терена да има повече състезатели, които играят редовно в клубовете си. Чавдар е точно такъв в момента, играе постоянно в Дуисбург. На почивката направих промени и върнах Станислав Ангелов в защита, а вдясно по крилото се включи Димитър Телкийски", продължи Мъри.

"Радвам се, че в края на мача футболистите започнаха да се забавляват, дори прекалиха. В последните мачове си променихме поведението на терена, започнахме повече да атакуваме. Вчера не беше ден за радост. Изказвам искрени съболезнования на близките на трагично загиналите в Охридското езеро", заяви още Станимир Стоилов.

"За мача с Италия в сряда казвам на момчетата, че трябва да излязат усмихнати на терена. Тъжен човек не може да играе футбол", завърши националният селекционер. /БЛИЦ