Tреньорът на Левски Станимир Стоилов остана доволен след категоричната победа с 5:0 над Спартак (Варна) от втория кръг на Efbet Лига. Наставникът на "сините" не се заблуждава от изразителния резултат и oбясни, че възпитаниците му трябва да подобрят представянето си в мачовете с ПАОК. Първият двубой от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите е на 21 юли (четвъртък) от 20:00 часа на "Герена".

Стоилов каза още, че смята да пусне титуляр срещу гръцкия гранд новото попълнение Жереми Петрис, който тази вечер дебютира за Левски. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Имахме превъзходство през целия мач. Първото полувреме имахме проблеми със завършващия удар. Притежавахме контрола над топката и вкарахме повече динамика в играта си. По-класният отбор сме и след втория гол противникът се отвори повече. Добър мач за нас. Играхме значително по-добре през фланга. Доволен съм от динамиката. Бяхме с класи по-добри от противника", коментира Стоилов.

"Ивелин Попов не може да се завърне срещу ПАОК. Бари имаше добри подавания, които да завърши. Пропусна много добри ситуации. Трябва да подобрим някои неща, ако искаме срещу ПАОК да изглеждаме още по-добре. ПАОК няма да изглежда като Спартак (Варна). Трябва да подобрим играта си в защита. Вече мислим за мача в четвъртък. Има време да изчистим много неща. Трябва да играем по-компактно в защита. Трябва да сме по-близо един до друг. Може Жереми Петрис да играе титуляр срещу ПАОК. Доволен съм от него на този етап", добави треньорът на Левски. 

"Ако офертите са значителни добри за наши играчи, ние сме готови, стига това да оправи финансовото положение в клуба. На този етап нямаме намерение да се разделяме с футболисти. Има разлика между зимата и сега, вече имаме поне две оферти за наши играчи. Специално за Уелтън няма предложение. Ако ги задържим година или година и половина играчите, цените им ще се удвоят", каза Станимир Стоилов.

"През първия ми престой трудно продавахме играчи за 500-600 хиляди долара. Когато отборът се задържи около 2 години, цените се вдигат до към 2 милиона. Вече имаме над шестцифрени суми в евро. Но ако се наложи в името на Левски ще играем и с юноши, ако трябва", обясни още Мъри.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа