Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов изрази задоволство от победата с 2:0 над Литекс в дербито на 12-ия кръг на "А" група. Наставникът определи успеха като "тактически".

"Надиграхме Литекс. През първото полувреме търсихме бърз гол. След паузата заложихме изцяло на тактиката на терена. Показахме спокойствие. Когато трябваше, натискахме. В определени моменти през втората част Съни и Маркиньос не бяха достатъчно ефективни и загубихме средата. Но като цяло отлична работа на отбора.

През първата част можехме да вкараме втори гол, но не успяхме. Затова след почивката решихме да контролираме резултата. Доволен съм от всеки наш играч, не мога да отлича никого.

Безспорно изпитахме затруднения със схемата на Литекс. Видяхте ги, те се бяха затворили, което ни принуди да чакаме. Мисля, че мачът от тактическа гледна точка бе проведен перфектно", каза Стойчо.

Той говори и за Вечното дерби, което е идния уикенд.

"В този мач моментното състояние никога не е било от значение. Ние работихме много по време на паузата, основно за бързина. Мисля, че днес това се видя. Дори има още накъде краката на играчите да олекнат. Но за дербито ще бъдем готови", добави Младенов.