Старши треньорът на "Левски" Стойчо Стоев откровено си призна, че вече не преследва никакви цели в първенството. До края на сезона "сините" ще доиграват, колкото да отбият номера. Това стана ясно от изказването на треньора след загубата от Славия с 0:1.

"На какво отдавам загуба ли? Може би имаше някаква умора, въпреки дадох почивка на Прохазка и Гаджев. Ако имах възможност щях да сменя други. Време топло, терен лош, нормално е да има контраст. Нямам чак толкова много състезатели, за да направя нужната ротация. Като цяло нищо не се получи. Първото полувреме доста бавно, доста лежерно, проспахме го. Второто Славия си го затвори и стана по-трудно. Пред нас остава един изключително сериозен мач, говоря за този с Лудогорец, другите просто трябва да ги изиграем, каза Стоев.

В интерес на истината, не знам в каква степен му пречи контузията на Гикевич. Още го гледам, че не може да пасне на стила с повече подавания и той да е човек, който да търси топката. Той е централен нападател, който очаква центрирания и може би заради това по-трудно се напасва. Не искам да коментирам ситуацията, при която стана голът на Славия. И фаул да е, и да не е, няма да го коментирам. Има си хора, които отговорят за съдиите и те да дават коментари.

Проблемът ще е по-различен при нас. Терените не позволяват да се играе качествен футбол, който евентуално да е приятен за окото. Като например на Берое, Лудогорец, на „Българска армия”. По-скоро това ме притеснява. „Герена” е добър, но после отиваме в Дупница и пак ще е мъка. Тук как да играем с доста подавания, след като при един пас топката пет пъти си сменя траекторията? На такива терени трудно може да се покаже добра игра и се замисляш дали не е по-добре да се търсят вертикални подавания напред и да се разчита на борба. Видяхте колко грешки правим в изнасянето. И като сбъркаш 2-3 пъти вече не мислиш как да изнасяш добре, а как по-бързо да се отървеш от топката.

Нормално е след като си във втората шестица, да не им е приятно на феновете. По-важно е бъдещето на "Левски". Ясно, настоящето го виждаме. Трябва да има някаква яснота в какво посока ще тръгне клубът. Не бива да си песимист в края на краищата. В България е трудно в момента, на всяко едно поприще. Пари просто няма, бедна държава сме и това се отразява на спорта. Дано се намери човек или хора, които да помогнат на клуба да стъпи на краката си."

Стоев отрече бойкот в отбора, но се усъмни, че някои от футболистите му вече мислят къде ще играят през следващия сезон. "Не, сигурен съм, че не е от това естество. Ясно е, че състоянието няма как да се промени и ние го знаем, най-вероятно до края на първенството това ще бъде. Те трябва да се стараят да са добри професионалисти. Може в главите на всеки един от тях да се прокрадва идеята къде ще продължи своята кариера и това да им влияе на представянето. Говоря хипотетично", обясни спецът.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015