Спортният директор на Литекс Стойчо Стоилов сподели, че отборът е изваден от „А” група заради политически натиск, дошъл от страна на „Левски”.

„В момента имаме нужда да се съберем и да помислим какво е най-добро за клуба. Но сега се действа целенасочено срещу нашия отбор. И това не е от 1-2 месеца, а от цяла година. Така се стигна до нашето изваждане от групата", сподели Стоилов пред БНТ.

„Направихме своите грешки, но БФС чете правилника така, както дяволът чете евангелието. Под политически натиск се взе решение срещу футбола в България. Най-много ме е яд на футболните хора в изпълкома, че направиха това. Има политически интерес от собственика на „Левски” да се извадим от групата. Купата вече е една от целите ни. Нека да видим до 2-3 дни какво ще решим за клуба, ще видим какво ще стане", добави Стоилов.

"Не мисля, че играчите ни ще напуснат, те си имат договори. Ще имаме разговори с тях, но не мисля, че те ще искат да напуснат. Обявихме си програмата, ще имаме големи мачове в Испания, тези двубои може да се окажат повратни за кариерите им. Срещаме съперници от Шампионската лига там, знаете, така че може да се докажат", завърши Стоилов във връзка с бъдещите планове на тима от Ловеч.

  "А" група, сезон 2015/16 - програма, резултати и листа на голмайсторите "Б" група, сезон 2015/2016 - програма, резултати и класиране Купа на България - сезон 2015/2016 топка_1.jpg BALL.jpg SOC.jpg soccer_02_1__1.jpg