Собственикът на Царско село Стойне Манолов разкри, че тимът ще продължи с участието си в елита, въпреки че след последния есенен кръг всички играчи разтрогнаха договорите си с клуба и треньорът Любослав Пенев напусна.

"На всеки би му писнало да инвестира свои пари, и то много, а в замяна да не получава нищо. В крайна сметка обаче реших да продължим. Ето, казвам го сега, макар че всяко решение е предпоследно, но към този момент Царско село продължава участието си в "А" група и ние няма да сме тези, които ще са причината елитът да продължи да съществува в намален формат", заяви Стойне Манолов в интервю пред колегите от "Тема спорт".

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Целта е да се запази мястото в елита, но няма да е на всяка цена. Искам отборът да играе добър футбол, да се харесва на хората, а ако изпаднем - ок. То тогава ще съберем сили и ще се върнем много по-силни. Името на новия наставник ще бъде оповестено на 11 януари, когато започваме подготовка. Тогава ще излезем с официално съобщение от клуба. С Любо Пенев приключихме отношенията си", допълни той.

"Истина е, че имаме да получаваме пари от трансфери в бъдеще. Така са оформени договорите, но не това е причината да продължи Царско село. Тези суми са дължими към нас, независимо в коя група сме", каза още Манолов.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022