Локомотив приема Ботев в 113-ото издание на Битката за Пловдив. Двата отбора са с доста противоположно представяне от началото на сезона и това допълнително повишава интереса към срещата от 9 кръг на efbet Лигата, която ще започне днес от 16:15 часа на „Лаута“.

Ботев (Пловдив) е лидер във временното класиране на шампионата с актив от 17 точки, но пък „канарчетата“ нямат победа като гост от началото на сезона. От друга страна Локомотив, противно на очакванията, започна трудно и в момента е 11-и с шест точки. Освен това „смърфовете“ са най-слабият домакин от началото на сезона и от три мача на „Лаута“ имат само една спечелена точка.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Треньорът на „черно-белите“ Александър Тунчев изрази надежда, че тимът му ще повтори играта си от мача с Левски, когато беше постигнато домакинско 2:2. Той обаче до последно няма да е сигурен дали ще може да ползва твърдия титуляр Милош Петрович, който е получил контузия по време на тренировка. От кадрова гледна точка това е единственият проблем за Локомотив (Пловдив).

Наставникът на Ботев Азрудин Валентич за първи път ще води тима в градското дерби. Босненецът обаче остана за важния мач без един от титулярите в състава. Николай Минков, който беше преквалифициран от крило в десен бек, е дал положителна проба за COVID-19. Вероятно мястото му ще бъде заето от Филип Филипов, но може и Емануел Току да бъде изнесен по фланга.

PFК Lokomotiv Plovdiv 1926ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) – БОТЕВ (ПЛОВДИВ)FK Botev Plovdiv

Днес от 16:15 часа по Диема Спорт
Пловдив, „Локомотив“
Съдия: Георги Кабаков

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Локомотив: Редер, Гомис, Петрович, Биков, Томашевич, Карагерен, Умарбаев, Витанов, Салинас, Минчев, Илиев
Под въпрос: Петрович
Наказани: няма

Ботев: Аргибашки, Филипов, Работов, Генев, Па Конате, Мертенс, Янсен, Току, Неделев, Бароан, Маркиньос
С COVID-19: Минков
Наказани: няма

Баланс: 112 мача, 40 победи за Локомотив, 32 равенства, 40 победи за Ботев, г.р. 136:132 за Локомотив

Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022