Треньорът на "Левски" Антони Здравков заяви на пресконференция преди дербито с ЦСКА, че е напълно наясно с титулярния състав. Сухия сподели, че най-вероятно ще може да използва капитана Станислав Ангелов, който имаше проблеми през седмицата. Както е известно, първият 1/8-финал за Купата на България е утре от 15:15 часа на Националния стадион "Васил Левски". Само преди няколко кръга "сините" паднаха с катастрофалното 0:3 от ЦСКА за първенство, но Здравков смята, че този път ще е различно. Спецът се надява "Левски" да не повтори срама, като на брифинга каза, че играчите му на всяка цена трябва да пуснат кръв в битката утре с "армейците". Сухия също така сподели, че отсъствието на Стойчо Младенов поради наказание няма да даде отражение на играта на ЦСКА.

"Имаме проблем само със Станислав Ангелов, който до вчера не тренира пълноценно. Днес обаче се включи наравно със своите съотборници. Не виждам смисъл да правя промяна в схемата на игра. Когато играят "Левски" и ЦСКА трудно може да избереш тактиката за първия и втория мач. Въпреки това не бива да забравяме, че гол на чужд терен има по-голяма стойност и може да ни класира. Моята философия е малко по-различна. За мен няма вчера, има днес и най-много утре. Съставът за събота ми е ясен. Може да има някаква промяна единствено, ако някой футболист настине, тъй като времето е студено", коментира Антони Здравков.

"Откакто се занимавам с "Левски", като изключим мача с ЦСКА, отборът показва достатъчно хъс за игра. Смятам, че двата тима са ровнопоставени от гледна точка на футболините качества. Чисто психологически също няма разлика. Отсъствието на Стойчо Младенов от скамейката няма да се отрази на играта на нашия съперник. Все пак той ще даде своите указания преди срещата", добави спецът.

"Нямам дилема около централния нападател. Във футбола е важно какво става днес. И да победим с 5:0, няма да вземем реванш за последната загуба от ЦСКА. Турнирът е различен. Онзи резултат ще остане в историята, защото е в миналото. Няма как да се върне", каза Здравков.

"Трябва да има мотивация и желание, но не и нерви. Нито по-хитрият, нито по-умният, а по-комплексният ще бъде краен победител. Един отбор трябва да пусне кръв в единоборства, шпагати, а не да се бием. Но съм съгласен, че без да се влезе по-остро, няма как да спечелиш такъв мач без агресия. Освен двубоя с ЦСКА, в останалите срещи при мен отборът показва много хъс, някой път дори прекалено", продължи наставникът на "Левски".

"Равнопоставени сме с ЦСКА. Няма значение че Стойчо Младенов няма да води съперника. И аз съм бил наказван. Той ще си даде указанията до последно. Липсата на контакт с играчите по време на двубоя няма да е проблем за него и играта на ЦСКА", каза още Сухия.