Треньорът на "Левски" Антони Здравков не подаде оставка след третата поредна загуба от ЦСКА. "Сините" отстъпиха на вечния съперник и днес, допускайки гол в 93-ата минута, когато Ларсен Туре остави Пламен Крачунов непокрит пред Горан Блажевич. След поражението Здравков каза, че не може да напусне, тъй като му е поставена задача от ръководството да работи. Ако обаче бъде назначен нов треньор, каза, че се маха и няма да пречи.

"Последните 20 минути в мача се почувства умора в нашия отбор заради срещата ни с "Ботев" (Пловдив) и тогава ЦСКА имаше превъзходство. Преди това играта беше равностойна. Не съм съгласен с това, че първото полувреме имаме излизания сами срещу вратаря и не ги вкарваме. Треньорите сме виновни, че играчите не могат да вкарват. След като няма гол - няма победа. Виновни са треньорите", каза Здравков.

След загубата от ЦСКА феновете на "Левски" скандираха "Оставка, оставка", за което Сухия даде коментара си, както и обвини Ларсен Туре за грешката в края, когато Крачунов отбеляза: "Съвсем нормално е хората да търсят причината в треньора. Допускаме гол в края на мача. Туре трябваше да пази персонално Крачунов, а не го прави. Това е липса на тотален професионализъм. Не може да си оставиш човека сам пред вратаря. И в двата мача пропускаме с лекота положения, които всеки един нападател трябва да вкара."

Здравков заяви още, че "Левски" не страда от компекс "Стойчо Младенов". "Не може да имаме такъв комплекс. Както спечелихме предишния мач с "Ботев", така можеше и днес да вземем мача. Но не отбележиш ли гол, няма как да спечелиш", каза наставникът на "сините".

"Доверието е едно на ръка. Аз никога не съм имал съмнения в г-н Батков. След като нашите футболисти не могат, не можем да ги научим да вкарат гол, а те са професионалисти, няма как да не сме виновни - ние, треньорите. Но след като ръководството ме е поставило, аз съм длъжен да работя. Знаете, че обичам "Левски". Повече левскар съм от много други", добави разочарованият Антони Здравков.

"Лошото беше, че рано се наложи да правим две смени заради контузиите на Божинов и Мулдер. Бастос и Рамос пък нямаше как да изкарат целия мач, нямаха нужните сили. И когато двама и трима не тичат достатъчно, трябва другите да поемат тяхното тичане. По този начин се губят допълнително физически сили, което повлия на представянето ни. А и търсехме пас напред, което беше пагубно при положение, че защитниците на ЦСКА играят добре с глава. Не може да имаш чисти положения и да не ги вкарваш. Не сме търсили 0:0", каза още след загубата спецът.

"Публиката е в правото си, след като не побеждаваме. Допускаме груби грешки. Публиката е в пълното си право да не иска да бъда треньор на "Левски". Слабостите са едни и същи. Пропускаме с лекота положения, които трябва да реализираме. Не можем аз и Топузаков да учим играчите да вкарват, те са професионалисти", продължи Здравков.

"Когато напрежението се трупа, играчите губят част от класата си. Краката им се сковават. Всичко, което казахте за уволненията на Йовов и другите неща, пречат на футболистите. На мен също, аз не съм робот. Това доведе до липса на концентрация в съблекалнята. Осъзнавам ситуацията. В момента, в който някой от ръководството каже, че ще има нов треньор, ще си тръгна без никакви претенции. Някои хора си търсят неустойки, аз няма да го правя. Аз не съм прав, че съм направил грешки, за да сме на това положение сега. Никога няма да бъде врътлив или да си потъпча достойнството. Ако няма кой да бъде треньор, аз ще бъда. Ако има друг, аз просто ще си тръгна, няма да преча", завърши Антони Здравков.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ