Скандалният съдия Христо Ристосков си призна, че е бил дебел, но твърди, че вече е свалил излишните килограми. Реферът от Сандански уж се беше оттеглил от българското съдийство и заживя със семейството си в Австрия, но изненадващо се завърна у нас и от 2011 година отново ръководи мачове от "А" група. На Ристосков дори беше поверена първата среща за Купата на България между ЦСКА и Лудогорец миналата година, когато "армейците" биха с 2:1 в Разград.

"Няма страх при съдиите. Имаме над 1000 мача. Как може да има страх в нас? Просто има липса на концентрация. Българските съдии трябва да се стегнат и да поработят повече", каза Ристосков след днешната среща на родните рефери.

Елитният съдия даде изключително странно обяснение защо не е отсъдил нарисувани две дузпи за ЦСКА срещу Лудогорец. "Грешките ми на мача в Разград са си лично мои и аз си нося отговорността. Тогава бях качил килограми, седях по масите, правих чики-рики и си мислех, че всичко ми е позволено", изцепи се Ристосков.

"След като ме наказаха, трябваше да ходя на санаториум в Австрия, за да отслабна", каза още Ристосков, а на пресконференцията след срещата присъстваха и други елитни рефери. Те излязоха с предложение към медиите преди мачовете и 24 часа след тях да не се задават въпроси, свързани със съдийството. По този начин нямало да се натрупва напрежение.

"Имам едно предложение към вас. Преди мачовете и 24 часа след тях да не питате за съдийството. Първенството е завързано. За първа година толкова много отбори се борят за първото място. Шефове, президенти и треньори говорят за съдийството веднага след мачовете и казват неща, които са плод на емоциите", заяви най-добрият ни рефер Станислав Тодоров, който се контузи в мача Литекс - "Левски" и ще бъде аут до края на сезона.

Той запита дали футболист, който изпусне чисто положение, след това е наказан за 4-5 мача от треньорите.

"Тези, които губят, трябва да приемат по-мъжки загубите", заключи Станислав Тодоров.