Има безспорно добри футболни съдии. Съвестни и честни. Те обаче все повече и повече намаляват. За сметка на тарикатите, които надуват свирката, за да продадат морала си в името на уговорките, далаверите и манипулациите. В името на парите. Наглостта им край няма. Стигнаха дотам, че се крият под чужди имена с една цел – да изпълнят мисията си.
 
Бъдете сигурни, че Йонов и двамата му байрактари, плюс неизвестния засега юнак, ръководил мача на Щутгарт, не са единствените. Вероятно е имало други. И ще има други. Нали трябва да се яде, в крайна сметка. След като у нас получават трохи, защо да не се възползват от букмейкърските къщи и залозите. Тъй де, мачовете са в техни ръчички. Те могат да манипулират резултати, да определят кога има, кога няма тъч, корнер или дузпа. Лапат елегантно свирката, надуват я мощно, а после лапат и пачки.
 
Е, понякога остават на гладно, след като не успяват да докарат желания от тях край. Но после има възможност за реванш. Бъдете сигурни – ще продължат да го правят, защото няма закони. Липсват и доказателства. Това не ви ли прилича на проституция. И там има свирки, и там ги няма законите. И там няма задръжки.... А и за съдиите отдавна е известно, че са готови да се наведат на този или онзи, за да му доставят кеф, след което да си получат заслуженото - хонорар под масата.
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ