Собственикът на “Левски” Тодор Батков вече е провел телефонен разговор с Димитър Димитров-Херо, за да го покани отново на “Герена”, научи БЛИЦ. Босът на “сините” се чул с бургазлията в края на миналата седмица. Както е известно, в момента Херо води Ал Кадисия от Саудитска Арабия, но почти сигурно ще напусне клуба поради редица причини. Най-важната от тях е, че Димитър Димитров и екипа му не са получавали заплати от три месеца.
 
Батков и Херо са имали предварителен разговор, но се очаква в края на месеца или в началото на май да имат среща, на която ще обсъдят конкретно въпроса. Тогава адвокатът ще отправи реална оферта към Димитров с намерението да го върне в “Левски” през лятото.
 
Според източници от “Герена” Батков не е уведомил Гонзо за проведения разговор с Херо, тъй като настоящият спортен директор държи на Ясен Петров и не иска да чува за треньорска смяна.
 
Димитър Димитров беше начело на “сините” през пролетта на 2000 година. Тогава тимът спечели титлата и купата на България, след като победи три пъти ЦСКА – 1:0 за първенство и 1:0 и 3:1 за държавния трофей.
 
Вече се писа, че освен Херо в списъка на Батков за треньорския пост в “Левски” са Илиан Илиев, Петър Хубчев и Николай Костов, който през есента напусна украинския Металург (Донецк).
Илиан Илиев обаче е на крачка да поеме кипърския Олимпиакос, след като вече получи оферта.