Изпълнителният директор на "Левски" Иво Тонев даде обстойно интервю пред "Канал 3" ден след загубата с 0:1 от ЦСКА. Шефът на "сините" не пожела на никого да бъде на неговото място в този момент.

„Ситуацията в "Левски" в момента е такава, каквато е след загуба от ЦСКА. Едва ли има някой спокоен, доволен или удовлетворен. Няма какво да се коментира около ситуацията в "Левски". Както се чувствам аз, така се чувстват и футболистите. Когато си победил е лесно да обикаляш студията и да се пъчиш. Когато си загубил мисля, че е достойно да отговориш на всички въпроси. "Левски" има достойна публика, която вероятно е приела загубата по-тежко. Няма да отговоря единствено на това, което е пуснал Наско Сираков във "Фейсбук". За този въпрос ще ми трябва малко повече време, за да преценя какво да кажа или да кажа нещо. Едно нещо трябва да е ясно веднъж завинаги. За 9 месеца, откакто съм в "Левски", го осъзнах. Тук се работи винаги под напрежение. Не виждам какво трябва да коментираме темата "напрежение". Нищо по-нормално няма от това да има напрежение след загуба от ЦСКА", започна Тонев.

Водещият Крум Савов попита шефа на "Левски" кой носи вината и отговорността за загубата от вечния съперник. "Имам виждане по този въпрос. Няма да го споделя с вас. Ще се видя с Илиан Илиев утре и след това с футболистите. Ще им кажа какво мисля. Илиан има качества да е треньор на "Левски" и не може да бъде нападан за това, че е загубил един мач. Да, това е най-важният двубой, но това е и отбор, който се гради от три месеца. По темата Илиан Илиев няма какво друго да кажа. Всички сме му осигурили нужното спокойствие да работи и това ще продължи и занапред. В "Левски" се очакват резултати. Ясно е, че трябва да се гради отбор и да се постигат резултати, а това не е лесно. За това казах, че гласуваме доверие на Илиан и ще го подкрепяме", коментира Тонев.

„Над 30 години са трима футболисти - Марсиньо, Пелето и Карвальо. За Йовов няма какво да говорим, той е дал много на отбора. Това е отбор, който трябва да постига резултати. Това дали селекцията е провал - ще стане ясно след края на полусезона. За мен това не е нормално - капитанът да каже, че са играли без желание в мача с ЦСКА, ще говорим с тях. Не ме притеснява това, утре имаме тренировка, ще говорим с тях. В съблекалнята всички трябва да бъдат мъже, да са колектив. Показаха в някои мачове, че са колектив, че имат характер, но вчера това липсваше. Вчерашният мач можеше да се развие по съвсем друг начин. Не търся вина в съдиите, поздравих ги. Поздравих и Стойчо Младенов, и Анатоли Нанков. Човек трябва да има хъс и злоба да побеждава, но и трябва да можеш да признаеш, че противникът е бил по-добър", каза началникът на "сините".

Иво Тонев коментира изявлението на Наско Сираков, който критикува слабото представяне на "Левски" в дербито с ЦСКА.

„Наско Сираков си е изказал мнението за вчерашния мач. Не е говорил обаче след като победихме Литекс и "Ботев" (Пловдив), които според мен са по-добри от ЦСКА. Тогава обаче той не е говорил. Вероятно не е гледал и затова не е говорил. Няма да му отговарям. Аз се познавам с Наско отпреди. В последния разговор, който имахме помежду си, си дадохме един на друг мъжка дума и аз продължавам да я спазвам", заяви Тонев.

„В момента има добър колектив, последното нещо, което бих допуснал, е да се разбие този колектив. Ако искате да коментирам пропуска на Силва, гледах мача с Гонзо, както винаги го правя, и в този момент едва ли не се прегръщахме доволни, че има гол за нас. Не разбрахме какво се е случило и как е успял да пропусне. Не съм бил футболист много дълго време, за да мога да коментирам чисто футболно положението. Случвало се е на къде-къде по-големи футболисти да изпускат чисти положения. Той не струва 1 милион. Това е тема за друг разговор. Нито заплата му е такава, каквато се пише, нито трансферната сума, много са преувеличени нещата. Има немалко мачове за младежкия национален отбор на Португалия, но не е играл. Има неща които не са за подценяване. Няма да коментирам кой е настоявал да дойде Жоао Силва", каза шефът на "Левски".

„Тази седмица ще има яснота около Опоку, за вас медиите е мистерия, за нас - не. Съвсем официално ще уведомя какво се случва – сряда или четвъртък. Всеки човек, който е в "Левски" - ръководител, треньор, всеки човек има задачи. Дали някой си тръгва от "Левски", ако не станем шампиони? Към мен въпросът не е много коректен. При мен нещата са много по-сложни, аз в "Левски" не взимам, а давам. Това е една съществена разлика с колегите. Какво правя точно аз в клуба, ще се разбере. До края на сезона има още много време, за да се правят генерални изводи. Истината е, че футболът ни вчера беше слаб и загубихме. Не бих сложил никой на детектор, това е "Левски", вярвам на играчите. Не знам дали са мотивирали ЦСКА с пари, няма да има глоби в нашия отбор. С Батков не сме говорили след мача. Не мисля, че ми е сърдит", заяви още Тонев.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА