Изпълнителният директор на "Левски" Иво Тонев дръпна дълго конско на футболистите заради загубеното вечно дерби с ЦСКА (0:1). След поражението легендата Наско Сираков за пореден път критикува сегашното ръководство на "сините", както и Илиан Илиев, като Тонев му отправи препоръка - да му се обади по телефона и да се разберат. Изпълнителният директор на "Левски" заяви още, че е казал нещо на играчите, което обаче остава в съблекалнята.

- Подкрепяте ли мнението на Станислав Ангелов, че някои са играли без желание срещу ЦСКА?
- Определено основното нещо, което ни липсваше в дербито, беше агресията. След това вече идват индивидуалните качества на всеки футболист. Във всеки един мач те трябва да си дават сметка какво означава фланелката на "Левски" и какви футболисти са я носили. Отговорността е голяма.

- Кои от привлечените през лятото ви разочароваха?
- Такива оценки могат да бъдат давани едва след края на полусезона. Има 6 мача, можем да ги спечелим, можем и да ги загубим. А и това е работа на треньора, не моя.

- Ще налагате ли глоби за загубата от ЦСКА?
- Казал съм им нещо и сме се разбрали помежду си. Искам да си остане в съблекалнята.

- Вярвате ли, че пак ще дойде серия от успехи, както след поражението в Сараево?
- Това очаквам, всички това очакват. Само с победи ще се извиним на феновете. Трите точки срещу Локомотив (Пловдив) са задължителни. Феновете спечелиха битката с ЦСКА по трибуните на Националния стадион, а футболистите я загубиха на терена.

- Намаля ли доверието ви към Илиан Илиев след загубата?
- Вчера имахме дълъг разговор. Той ме убеди, че може да извади отбора от неприятната ситуация.

- Връща ли се Димитър Димитров-Херо на "Герена"?
- Това, което днес излиза като писания, не ми харесва. Не отговаря на истината. Много уважавам Херо. Надявам се да е преборил тежката болест. Той е отличен треньор, но "Левски" има такъв и това е Илиан Илиев.

- Феновете желаят налагането на юноши в първия състав.
- Това не е въпрос, на който аз да отговарям. Още като преговарях с Илиан Илиев, а и с други треньори, съм им казвал, че няма да се бъркам - кой да играе, кой да не играе.

- Наско Сираков отново ви критикува, разговаряхте ли?
- Уважавам Наско Сираков и ще продължа да го уважавам. Той е човек, който е направил толкова много за "Левски" и е постигнал големи успехи. Ако реши да ми даде съвет или да ме критикува, винаги бих приел да го изслушам. Той също има моя телефонен номер и може да ми се обади винаги и по всяко време. Абсолютно винаги съм го изслушвал, било то критично, или каквото и да е друго. Не трябва да го прави през медиите. Не сме се чували от доста време.