Капитанът на ЦСКА Тодор Янчев за първи път коментира по-обстойно бъдещето си в клуба. “Червените” се класираха на четвъртфиналите за Купата на България след победа с 3:0 като гост над Спартак (Плевен). Повод за думите на Тошко е вероятността да напусне ЦСКА през зимата. Капитанът направи сравнение с декларация, която от клуба разпространиха в подкрепа на Милен Радуканов, а известно време след това треньорът беше уволнен. Подобна декларация, в защита на капитана, Венци Живков написа преди няколко дни.

“Да, на първата тренировка след мача с Лудогорец, Симонович ме извика на разговор и ме увери, че тези писания, които са излезли, не са истина и се надяват да изпълня договора си до лятото. Това е и моето желание. Ако бях капитан на по-малък отбор, никой нямаше да ми обръща внимание. Но в ЦСКА е нормално е да има такива писания”, коментира полузащитникът.

“Вчера и Венци Живков ми се обади след декларацията и ме увери, че тази декларация представлява мнението на клуба. Какво да ви кажа?! Времето ще покаже дали ще се случи с мен същото, което се случи с Милен Радуканов, и за него имаше такава декларация. През лятото ще видим дали съм нужен на треньорското ръководство, дали ще ми се предложи нещо. Няма вечни хора в ЦСКА. Това, което съм направил и се надявам да постигна през пролетта...Все някой ще дойде и ще каже – край, дотук си. Това е животът. И да се обиждаме и да не се обиждаме”, допълни още Тошко.

"За всеки един футболист идва времето, в което той напуска ЦСКА и на негово място започва да играе някой друг добър играч. Аз съм радостен, че играх и бях капитан на един от двата най-големи клуба в България. Към днешна дата, въпреки че е писано, че ще заемам какви ли не длъжности, мисля единствено за кариерата си на футболист. Нека сега се настроим за празници за почивка и след това да се видим на първата пресконференция за началото на сезона“, завърши Янчев./БЛИЦ