Уесли Ната, цел №1 на Левски това лято, е все по-близо до трансфер, който обаче ще го остави далеч от стадион „Георги Аспарухов“. Звездата на Царско село има две оферти и е много вероятно да бъде продаден зад граница по време на паузата за националните отбори, пише „Труд“.

В столичния клуб са постъпили предложения от хърватския гранд Хайдук, където се подвизава и родният национал Кристиян Димитров. Офертата е на стойност 250 хил. евро, а освен това Царско село ще запази и 30% при евентуален следващ трансфер на бившия играч на Шапекоензе.

Вторият кандидат за подписа на Ната е Рига. Латвийският тим предлага същите условия. И двете оферти са в пъти по-добри от тези на „сините“. На „Герена“ бяха готови да платят 150 хил. лева за вътрешния полузащитник сега и още толкова догодина. „Сините“ дори считаха за сигурно преминаването на южноамериканеца на стадион „Георги Аспарухов“.

Ната трябваше да тренира със „сините“ на 15 август, но в крайна сметка в последния момент бе взето решение да остане в Царско село, тъй като клубът му изчакваше по-добро финансово предложение. От „Герена“ също потвърдиха, че все още имат надежди, че трансферът може да се случи.

По-рано това лято собственикът на „червено-белите“ Стойне Манолов вече обяви, че бразилецът със сигурност ще бъде продаден. Много е вероятно Ната да е изиграл последния си мач за българския тим и от средата на септември да има нов отбор. В Първа лига той записа общо 29 мача.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Следете с БЛИЦ: Трансферно лято 2020 в efbet Лига​