Очакваното назначение на Николай Митов за треньор на “Левски” е родено от тоталната безизходица на “синьото” ръководство. След като снощи Илиан Илиев категорично е отказал да остане начело на тима, силният човек на “Герена” Иво Тонев признал, че тотално не знае какво да прави.

Той за пореден път се е обадил на треньора на Черноморец Димитър Димитров – Херо, за да го покани в “Левски”, научи БЛИЦ.

”Идвай, нямам друг вариант. Каквото кажеш – осигуряваме го”, заявил Иво Тонев пред Херо.

Бургаският специалист обаче бил категоричен, че няма как да поеме “сините” в момента и така се е стигнало до повишението на Николай Митов, който бе помощник на Илиан Илиев.

Според източници на БЛИЦ Херо все пак е вариант за “Левски”, но от лятото, когато ще може да направи собствена селекция и подготовка, а няма да му се налага да вади “каруцата от калта”. Назначението на Митов пък е временен вариант, за да има кой да довърши сезона след оставката на Илиан Илиев.

Другото обсъждано име е било Ясен Петров, който преди година бе начело на клуба. Петров и Тонев обаче се опасяват, че феновете няма да приемат с добро око това назначение. Както е известно Ясен е един от най-близките хора на изпълнителния директор на “сините”. Като треньор в “Левски” обаче не даде добри резултати и за това бе прехвърлен за директор на детско-юношеската школа.